Ερώτηση σχετικά με την υποβάθμιση του ΕΣΥ λόγω της απομάκρυνσης ειδικευομένων ιατρών που βρίσκονται σε παράταση θητείας

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 - 13:53

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: «Υποβάθμιση των μονάδων υγείας του ΕΣΥ λόγω της απομάκρυνσης ειδικευομένων ιατρών που βρίσκονται σε παράταση θητείας»     

Σύμφωνα με απόφαση της πρώην ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όλοι οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση θητείας οδηγούνται σε απόλυση. Όπως τονίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι ειδικευόμενοι που έχουν ολοκληρώσει την ειδικότητά τους και έχουν λάβει τίτλο ειδικότητας, αλλά συνεχίζουν με εξάμηνες παρατάσεις να εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Ουσιαστικά, λόγω των συνεχών περικοπών στον Δημόσιο Τομέα και των αυξημένων ελλειμμάτων στο μόνιμο προσωπικό, η αξιοπρεπής λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ειδικευόμενους ιατρούς. Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης ουσιαστικά απειλείται η λειτουργία πολλών τμημάτων των νοσοκομείων και μεγεθύνεται η δυσκινησία και η αναποτελεσματικότητα που επικρατούν στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Υπάρχει η πρόθεση για ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι ειδικευόμενοι ιατροί με παράταση θητείας;

Αθήνα, 25/02/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ