Ερώτηση σχετικά με την πολυεθνική εφαρμογή Uber

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 - 18:43

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την πολυεθνική εφαρμογή Uber»

Από τις 2 Δεκεμβρίου 2014 ξεκίνησε την λειτουργία της και στην Ελλάδα η εταιρεία Uber, η οποία ιδρύθηκε το 2009 στις ΗΠΑ και άρχισε να λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο το 2010. Αρχικά, στον τομέα των ιδιωτικών (πολυτελών) μετακινήσεων και στην συνέχεια στον κλάδο των «διαμοιρασμένων διαδρομών» μεταξύ χρηστών. Το μοντέλο της Uber προσφέρει τη δυνατότητα να μετακινηθεί κανείς μέσα στην πόλη, μισθώνοντας μέσω του «έξυπνου κινητού» (smartphone) του είτε ένα συμβατικό ταξί είτε ένα ιδιωτικό όχημα με μη επαγγελματία οδηγό. Η αλήθεια είναι πως το δεύτερο σενάριο έχει κάνει διάσημη την εταιρεία σε όλο τον κόσμο, λόγω των έντονων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει σχεδόν όπου διέθεσε την αντίστοιχη υπηρεσία UberX για μη επαγγελματίες αυτοκινητιστές καθώς επιτρέπει σε ιδιώτες κατόχους οχημάτων μέσα από την συγκεκριμένη υπηρεσία να μετατραπούν σε οδηγούς προς ενοικίαση, μοιράζοντας το αυτοκίνητό τους με τους χρήστες της εφαρμογής και κερδίζοντας χρήματα από τις διαδρομές αυτές. Όλα αυτά χωρίς η εταιρεία ή οι συνεργαζόμενοι οδηγοί να υπόκεινται στις ρυθμίσεις, στις υποχρεώσεις και στο κόστος που υπόκεινται οι ιδιοκτήτες/οδηγοί ταξί ή ιδιοκτήτες/οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων.

Προκειμένου να ανταποκριθεί και να «ξεπεράσει» αυτά τα προβλήματα, το Uber σταδιακά δημιούργησε νέες υπηρεσίες, σε συνεργασία με επαγγελματίες οδηγούς, όπως το Uber Taxi. Επίσης, προκειμένου να ξεπεράσει τα διάφορα νομικά προβλήματα που ενέκυπταν καθώς εξαπλωνόταν στις ευρωπαϊκές δημιούργησε μια νέα υπηρεσία, το UberPOP. Πρόκειται για μία υπηρεσία η οποία και πάλι μετατρέπει σε επαγγελματίες οδηγούς ιδιώτες κατόχους οχημάτων, αυτή τη φορά όμως παρέχεται ως πλατφόρμα για την απευθείας επικοινωνία και διαμοιρασμό διαδρομών μεταξύ των χρηστών. Φυσικά, η επέλαση της Uber σε 50 χώρες σε  Αμερική και Ευρώπη δεν ήταν αναίμακτη, καθώς σε όποια πόλη πηγαίνει προκαλεί «θύελλα» διαμαρτυριών από τους οδηγούς ταξί . Οι νομοθέτες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και αμερικανικές πολιτείες επιχειρούν να την βγάλουν εκτός νόμου, κατηγορώντας την για παράνομη λειτουργία υπηρεσιών ταξί, αθέμιτο ανταγωνισμό και ζητήματα ασφαλείας από τους μη αδειοδοτημένους οδηγούς.

Στη χώρα μας η εν λόγω εταιρεία λάνσαρε αποκλειστικά το Uber Taxi, το οποίο απευθύνεται μόνο σε οδηγούς ταξί και προς το παρόν θα διατεθεί μόνο στην Αθήνα. Όπως είναι φυσικό, ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν μετά το Uber Taxi θα ακολουθήσουν κι άλλες υπηρεσίες στη χώρα μας, και ιδιαίτερα το UberX. Σε δήλωση του ο υπεύθυνος για την επέκταση της Uber στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, κ . Αλεξάντρ Ντρούλερς, είπε πως «Αυτή τη στιγμή στα πλάνα μας είναι αποκλειστικά το Uber Taxi, χωρίς βέβαια να μπορώ να προεξοφλήσω πως αυτό δεν θα γίνει ούτε στο μακρινό μέλλον». Η συγκεκριμένη εταιρεία πλήττει άμεσα τους παραδοσιακούς αυτοκινητιστές ταξί, οι οποίοι παλεύουν για τα προς το ζην και πλέον  θα είναι αντιμέτωποι με τα συμφέροντα μιας πολυεθνικής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Κατά πόσο είναι νόμιμη η λειτουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής με βάση την Ελληνική νομοθεσία;
Ποια τα οικονομικά οφέλη του Ελληνικού κράτους από την λειτουργία της εταιρείας αυτής;
Θα υπάρξει αντίδραση του Υπουργείου, και αν ναι, ποια θα είναι αυτή σε περίπτωση που η Uber θέσει σε λειτουργία και την εφαρμογή UberX , η οποία θα επιτρέπει σε ιδιοκτήτες Ι.Χ αυτοκινήτων και μη επαγγελματίες οδηγούς να προσφέρουν υπηρεσίες ταξί;

Αθήνα, 10/12/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Αρτέμιος Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ