Ερώτηση σχετικά με την εγκληματικότητα στα Εξάρχεια

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 - 00:20

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΘΕΜΑ: «Άντρο ανομίας τα Εξάρχεια σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών»   


Προσφάτως σημειώθηκε ένα ακόμη βίαιο περιστατικό στο Εξάρχεια με θύματα αστυνομικούς, αποδεικνύοντας την ολοκληρωτική ανομία στην πρωτεύουσα της Χώρας.

Πρόκειται για επίθεση σε δύο άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ από ομάδα 20-30 ατόμων με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός αστυνομικού και τον βανδαλισμό της μηχανής.  

Με αφορμή λοιπόν μια ακόμη επίθεση σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια, ο γ. γ. των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έκανε την εξής δήλωση: «Προφανώς, κάποιοι σε αυτό το χώρο που ονομάζεται Εξάρχεια, δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος, τάξη. Μέσα στην πλατεία, ακριβώς στην καρδιά των Εξαρχείων, οι συνάδελφοί μου δεν έχουν περιπολίες και φροντίζουν να μην περνούν. Ούτε πεζές περιπολίες υπάρχουν εκεί ούτε και σχέδιο για μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης μέσα στην πλατεία των Εξαρχείων. […] Είμαστε η μοναδική εργασιακή ομάδα που εν καιρώ ειρήνης έχουμε τόσους πολλούς τραυματίες και θύματα»


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Έχουν γίνει συλλήψεις για αυτό το περιστατικό. Αν όχι, ποιος ο λόγος ;

Ποια μέτρα θα ληφθούν για την επιβολή του νόμου και της τάξης σε αυτό το ιδιόμορφο γκέτο των Αθηνών;

Πόσες επιθέσεις κατά πολιτών αλλά και κατά αστυνομικών έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή των Εξαρχείων; Πόσες προσαγωγές έχουν γίνει και πόσες συλλήψεις;

Για ποιον λόγο ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει προχωρήσει στην λήψη μέτρων για την επιβολή της νομιμότητας στα Εξάρχεια, εφόσον πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα;


Αθήνα, 14/05/2019

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ