Ερώτηση σχετικά με προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 - 00:28

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ»   


Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πραγματοποιηθεί πλήθος προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς όμως να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Αντιθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.

Ειδικότερα γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ότι «Μάλιστα τώρα γίνονται χιλιάδες προσλήψεις λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες οι προσωρινοί πίνακες για τις 1576 θέσεις εργασίας με 18μηνες Συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου με το πρόγραμμα PHILOS ΥΠΟΕΡΓΟ 4 για την κάλυψη των προσφυγικών αναγκών σε Υγειονομικές Μονάδες και άλλες Υπηρεσίες.  Τις αιτήσεις επεξεργάσθηκε Επιτροπή που ορίστηκε από την Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Και τι έκανε; Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίτλος σπουδών απαιτείται το απολυτήριο Λυκείου βαθμολόγησαν τους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!!! Αυτό συνέβη στα Νοσοκομεία ΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΓΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟ.

Σε θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν βαθμολογούνται μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι αφού ο τίτλος σπουδών που απαιτείται για την πρόσληψη είναι το Απολυτήριο Λυκείου.

Ως προσόν διορισμού οι εν λόγω υποψήφιοι κατέθεσαν το απολυτήριο Λυκείου, όμως κατέθεσαν και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους οι οποίοι βαθμολογήθηκαν με 400 – 200 – 100 μόρια αντίστοιχα! Πράγμα παράνομο. Αλλοίωσαν τη σειρά για να βολέψουν δικούς τους υποψήφιους.»


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Αληθεύει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ;

Αν ναι, θα αναζητηθούν οι ευθύνες και θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές στους εμπλεκόμενους;

Ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού απέναντι σε αυτό το ζήτημα;


Αθήνα, 13/05/2019

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ