Ερώτηση σχετικά με επικείμενη κατάσχεση ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 - 15:57

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Επικείμενη κατάσχεση ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων»
 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διακινούνται από τους εκκλησιαστικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, επίκειται η κατάσχεση μιας πανάρχαιας ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων μέσω ενός νόμου που πρόκειται να περάσει εντός των ημέρων από το ισραηλινό κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή που η εκστρατεία υποστήριξης του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ εντείνεται από τους εκκλησιαστικούς ηγέτες της Μεγάλης Βρετανίας, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει απούσα.

Την ίδια ακριβώς προκλητική απουσία, επιδεικνύει η Ε.Ε., η οποία συμπλέουσα εμμέσως με το σχέδιο του Ισραήλ για εξοβελισμό των Ελλήνων από τους Αγίους Τόπους κωφεύει στην αυτονόητη αναγνώριση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.
 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Σε ποιες επίσημες κινήσεις-διαμαρτυρίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση προς το κράτος του Ισραήλ ενόψει της απαράδεκτης αυτής ενέργειας;

Σχετίζονται οι κινήσεις αυτές με την διπλωματική αναγνώριση ως πρωτεύουσας του κράτους, της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ και αν ναι ποια η αντίδραση της χώρας μας και προς αυτή την κατεύθυνση;
 

Αθήνα, 27/12/2017

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ