Ερώτηση σχετικά με διαταγή του 401 νοσοκομείου που αφορά τους τραυματίες Αστυνομικούς που υπέστησαν τροχαίο ατύχημα

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 - 23:18

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Απαράδεκτη η διαταγή του 401 νοσοκομείου που αφορά τους τραυματίες Αστυνομικούς που υπέστησαν τροχαίο ατύχημα»
 

Σοβαρό τροχαίο συνέβη στον Ασπρόπυργο με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 4 αστυνομικοί επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτες ενώ ο ένας εξ’ αυτών να είναι σε σοβαρότερη κατάσταση. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι μοτοσικλετιστές συνεκρούσθησαν με φορτηγάκι που φρέναρε απότομα με αποτέλεσμα να τραυματισθούν. Το αξιοσημείωτο της υποθέσεως είναι ότι τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο να τους παραλάβουν, τους ενημέρωσαν πως θα μεταφερθούν στο Θριάσιο και όχι στο 401.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι εκπρόσωποι των αστυνομικών εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στην άρνηση του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου να δεχθεί τραυματίες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, λόγω ελλείψεως διαθέσιμων κρεβατιών νοσηλείας!

Δριμεία κριτική άσκησε στη κυβέρνηση ο πρόεδρος της
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ): «Ούτε να ασθενήσουμε δεν μπορούμε πλέον. Με ένα έγγραφο του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401), η Κυβέρνηση πλέον δεν θα εξυπηρετεί αστυνομικούς που χρήζουν εισαγωγής στο εν λόγω Νοσοκομείο, με το αιτιολογικό της πληρότητας κατά 95% αυτού και των σοβαρών προβλημάτων δυσλειτουργίας που αντιμετωπίζουν τα τμήματά του, λόγω ανεπάρκειας κλινών…Μετά τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης για τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθεί η επιβράβευσή της με το παραπάνω έγγραφο αδυναμίας εξυπηρέτησης νοσηλείας - εισαγωγής στο 401 ΓΣΝΑ…»

Διαφαίνεται έτσι μια κατάφωρη αδικία και σκανδαλώδη αναλγησία εις βάρος των Αστυνομικών οι οποίοι κυριολεκτικώς με κίνδυνο της ζωής και ακεραιότητάς τους συμβάλλουν στην διατήρηση της δημοσίας τάξεως και ασφάλειας. Στη συγκεκριμένη δε περίπτωση, που ενεπλάκησαν  σε τροχαίο ατύχημα, και δεδομένης της κρισιμότητας της καταστάσεώς τους δε δικαιολογείται επ’ ουδενί η άρνηση του 401 να δεχθεί τους τραυματίες.
 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί υπουργοί:

Που ακριβώς οφείλεται αυτή η επαίσχυντη αντιμετώπιση αστυνομικών που υπέστησαν τροχαίο ατύχημα;

Τι ακριβώς προτίθεστε να πράξετε ώστε να εφοδιασθεί το 401 με κλίνες και γενικώς με όλον τον απαραίτητο τεχνικό και υλικό εξοπλισμό ώστε να αποσοβηθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά που προσβάλλουν κάθε έννοια ευνομούμενης πολιτείας;

Πως είναι δυνατόν αλλογενείς παράνομοι μετανάστες να τυγχάνουν άμεσης ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεως, ενώ Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μάλιστα είναι ενταγμένοι στα Σώματα Ασφαλείας και συνεισφέρουν τα μέγιστα στην επιβολή της έννομης τάξεως, να εκτοπίζονται από τα νοσοκομειακά ιδρύματα;


Αθήνα,  29/11/2017

Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ