Ερώτηση για τους πεινασμένους μαθητές στα σχολεία

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 - 14:20

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Πεινασμένοι μαθητές στα σχολεία της Ελλάδας του 2015»

Ενώ πολλά παιδιά μένουν νηστικά στα ελληνικά σχολεία, καθυστερεί ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων και το Δημοτικό Βρεφοκομείο αδυνατεί να ετοιμάζει φαγητό για τους μαθητές, καθώς είναι μπλοκαρισμένος εδώ και ένα χρόνο διεθνής διαγωνισμός, με προϋπολογισμό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλίζονταν 10.500 μερίδες φαγητού καθημερινά σε άπορα παιδιά του Δήμου Αθηνών και θα καλύπτονταν οι ανάγκες στα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και τα συσσίτια του δήμου τα οποία τώρα πραγματοποιούνται με τροφοδοσία (catering). Από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία γίνεται με χορηγίες, και έτσι προετοιμάζονται μόνο 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ οι προμήθειες δεν φτάνουν για τα σχολεία.

«Καλούμαστε να διδάξουμε παιδιά που πεινάνε» καταγγέλλουν οι δάσκαλοι των μαθητών, ενώ επίσης ανέφεραν τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός παιδιού που είχε να φάει δύο μέρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια περιστατικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Άλλο μία παρόμοια είδηση  που είχε συγκλονίσει την κοινωνία μας, ήταν και εκείνη για τον μαθητή που πήρε από τα σκουπίδια το φαγητό που προ ολίγου είχε πετάξει συμμαθητής του. Η πολιτική του Μνημονίου έχει εξαθλιώσει τον Ελληνικό λαό και αυτό πλέον γίνεται εμφανές ακόμη και στις σχολικές αίθουσες. Είναι απαράδεκτο τα ελληνόπουλα εν έτη 2015 να υποσιτίζονται και την ίδια ώρα γραφειοκρατικά κωλύματα να αποκλείουν την δημόσια παρέμβαση.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Γιατί καθυστερεί τόσο ο  διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων;
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο διαγωνισμός και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί;
Θα επέμβει το υπουργείο Παιδείας ώστε να εξασφαλιστούν, έστω προσωρινά,  οι απαραίτητες μερίδες φαγητού για τους μαθητές;

Αθήνα, 17/02/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ