Ερώτηση για το μοναδικό ακτινολογικό μηχάνημα στην Σκόπελο που βρίσκεται εκτός λειτουργίας

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 - 19:36

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: «Εκτός λειτουργίας το μοναδικό ακτινολογικό μηχάνημα στην Σκόπελο»

Ένα απίστευτο γεγονός αναδεικνύει την απουσία λειτουργικού σχεδιασμού στο  ελληνικό σύστημα υγείας. Τις τελευταίες μέρες, στη νήσο Σκόπελο, οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται να βγάζουν ακτινογραφίες σε κτηνιατρείο αφού ο μοναδικός χειριστής του ακτινολογικού μηχανήματος λείπει με αναρρωτική άδεια. Στο νησί δεν υπάρχει ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο και οι ασθενείς κατέφυγαν από ανάγκη στο κτηνιατρείο του νησιού.

Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας ζητάει επιπλέον προσωπικό για την θέση του ακτινολόγου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων. Επίσης, είναι σημαντικό ότι σε ένα μήνα από τώρα θα φύγουν και οι δύο αγροτικοί ιατροί από το Κέντρο Υγείας του νησιού, οπότε θα παραμείνουν μόνον τρεις ιατροί συνολικά στο νησί, δύο αγροτικοί και ο διευθυντής. Επί της ουσίας το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με δύο μόνον ιατρούς καθώς ο ένας αγροτικός ιατρούς μεταβαίνει για πέντε μέρες την εβδομάδα στην Αλόννησο για τις εξετάσεις των ασθενών του νησιού.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί αμέσως η λειτουργία του ακτινολογικού; Θα υπάρξει πρόβλεψη για την τοποθέτηση δεύτερου χειριστή για να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο αυτό γεγονός στο μέλλον;
Υπάρχει πρόβλεψη για την άμεση αντικατάσταση των αγροτικών ιατρών που θα αποχωρήσουν το επόμενο διάστημα από το νησί;

Αθήνα, 11/02/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ