Ερώτηση για το καθεστώς αργομισθίας που βρίσκεται ο σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 - 17:46

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Σε καθεστώς αργομισθίας ο σύζυγος της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σύζυγος της πρώην υφυπουργού υγείας και σημερινής αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμύνης,  Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, φέρεται να βρίσκεται σε καθεστώς αργομισθίας, εδώ και πέντε χρόνια. Ο σύζυγος της κας Γεννηματά είναι οδοντίατρος και –προφανώς με παρέμβαση της συζύγου του- διορίστηκε στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» τον Ιούνιο του 2009 κι παρέμεινε στην θέση του μέχρι τον Μάρτιο του 2014, όταν διαπιστώθηκε η οικονομική κατάρρευση του νοσοκομείου και η νέα διοίκηση που αντικατάστησε την διοίκηση Μαρτίνη έκανε «χαρτογράφηση του προσωπικού του νοσοκομείου». Κύρια επιδίωξη αυτής της ενέργειας ήταν να διαπιστωθεί αν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ακολουθούσε την σύμβαση που είχαν υπογράψει με το νοσοκομείο και η οποία προέβλεπε την «υποχρέωση τηρήσεως με ακρίβεια του προγράμματος εργασίας του νοσοκομείου».

Σ’ αυτή την διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά ενώ είχε υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο ότι «θα απασχολείται 36 ώρες εβδομαδιαίως σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυουσών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», αμειβόμενος με 2.500 ευρώ μηνιαίως, από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι για ένα ολόκληρο χρόνο δεν παρουσιαζόταν καθόλου στην εργασία του και αμειβόταν κανονικά  ενώ στα υπόλοιπα χρόνια πήγαινε τα απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης. Την ίδια στιγμή μάλιστα που ειδικευόμενοι γιατροί του ΕΣΥ δουλεύουν κανονικά το ωράριο τους, με υπερωρίες και συνεχείς εφημερίες και  δεν ξεπερνούν τα 900 ευρώ τον μήνα. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Γιατί υπήρξε αυτή η σκανδαλώδης μεταχείριση σε σχέση με τον σύζυγο της κας Γεννηματά; Γιατί δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα, και τοποθετήθηκε στο «Ερρίκος Ντυνάν» ενώ η σύζυγος του ήταν υφυπουργός Υγείας;
Γιατί ενώ δεν παρείχε τις υπηρεσίες του όπως έπρεπε, εξακολουθούσε να αμείβεται;
Θα υπάρξει κάποια ποινική ή πειθαρχική κύρωση για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου οδοντιάτρου;

Αθήνα, 23/12/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ