Ερώτηση για τις τουρκικές προκλήσεις στην Θράκη

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 - 13:18

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    
ΘΕΜΑ: «Τουρκικές προκλήσεις στην Θράκη»

Σε νέες προκλήσεις προέβη ο πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύη Τούρκων Δυτικής Θράκης –Τουρκίας» στα πλαίσια εκδηλώσεως για την υποδοχή  του προέδρου της GTGB. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δείτε πριν από μερικές εβδομάδες στο θέμα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση συναντήθηκαν. Ψήφισαν νόμο για να μην κρεμαστεί η πινακίδα μας και ανακήρυξαν την κοινότητα μας επιβλαβή.  Οι βουλευτές μας ακολούθησαν ξεκάθαρη στάση και ανέφεραν πως οι προσεγγίσεις ενάντια στην κοινότητα μας δεν θα μπορέσουν να αποβούν πετυχημένες. Αριθμητικά οι βουλευτές μας είναι που κρατάνε την κυβέρνηση. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται πρέπει να ακολουθήσουν πιο σκληρή στάση.»
Από τα ανωτέρω, προκύπτει  η αλυτρωτική  διάθεση των Τούρκων εκπροσώπων αλλά και η προφανής  βούληση τους   να ασκηθεί πολιτική παρέμβαση της Τουρκίας, στις πολιτικές εξελίξεις της Πατρίδας μας, εξαιτίας της δυνατότητας που παρέχεται από την παρουσία των μουσουλμάνων  βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. 
Κρίνεται απαραίτητη, η παρέμβαση των Ελληνικών Αρχών, ώστε να καταγγελθεί, η πολιτική δράση των παραγόντων που εκφράζουν εντός του Ελληνικού χώρου, θέσεις οι οποίες αποδεικνύουν περίτρανα τις αλυτρωτικές  σκοπιμότητες της τουρκικής κυβέρνησης.  
 
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι για το ως άνω περιγραφόμενο συμβάν και αν ναι σε ποιες ενέργειες προέβη ή θα προβεί;
2) Συνάδουν τέτοιου είδους δράσεις με τους κανόνες καλής γειτονίας, τους οποίους επικαλούνται κατ’ επίφαση οι εκπρόσωποι των τουρκικών αρχών;  

Αθήνα,  24/11/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ