Ερώτηση για τις προκλητικές απολαβές σε αντιπαραγωγικούς κρατικούς αξιωματούχους

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 - 12:53

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ»
     
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει τονίσει πολλές φορές την ανάγκη δραστικής μείωσης των απολαβών των υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών, καθώς αποτελούν κοινωνική πρόκληση ιδίως στη σημερινή εποχή που η ελληνική κοινωνία βιώνει μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και υποβάθμιση του βιοτικού της επιπέδου. Την ίδια στιγμή που η επίσημη ανεργία για το έτος 2013 θα ανέλθει σε ποσοστό τουλάχιστον 22,8%, ενώ ταυτόχρονα οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δείχνουν να μην έχουν τέλος, είναι εξοργιστικό να υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί που αμείβονται με χιλιάδες ευρώ χωρίς να προσφέρουν ούτε κατά προσέγγιση έργο αντίστοιχο των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (16/09/2012) μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία στις 30/09/2011 διορίστηκε στη θέση της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) με έδρα το Παρίσι. Με τις μηνιαίες αποδοχές της να ανέρχονται σε 8.500 ευρώ (7.500 ευρώ μισθός και 1.000 ευρώ επίδομα τέκνου), η κυρία Μπιρμπίλη εμφανίζεται να αδιαφορεί για τα καθήκοντά της και να διάγει βίο τρυφηλό αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο στο γραφείο της και εν γένει στα εργασιακά της καθήκοντα. Σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας η οποία σηκώνει μέσω της φορολόγησης το βάρος των αποδοχών της, η κυρία Μπιρμπίλη φέρεται να αποτελεί ακόμη μία περίπτωση «αποκατάστασης» «ημέτερων» από εκείνες που συνέβαλαν στο σημερινό οικονομικό τέλμα της Πατρίδας μας.  

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί :

1) Έχει ελεγχθεί το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος;

2) Ποιες μειώσεις υπέστη η κυρία Μπιρμπίλη στις αποδοχές της, σύμφωνα με την εφαρμοζόμενη πολιτική περικοπών των δημοσίων δαπανών σε μισθούς και συντάξεις;

3) Ποιο είναι το συνολικό μηνιαίο εισόδημά της;

4) Έχει συγκεκριμένο εργασιακό ωράριο και πρόγραμμα διεκπεραίωσης εργασιών και από ποιον ελέγχεται για την τήρησή του; 

Αθήνα, 12/11/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ηλίας Παναγιώταρος

Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ