Ερώτηση για τις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών που ξεπουλιούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014 - 20:47

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Στο σφυρί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ οι ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών»

Όλα ξεπουλιούνται από την Κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία συνεχίζει απαράλλακτη την πρακτική της αγοραπωλησίας που κληρονόμησε από τους προκατόχους της του «συνταγματικού τόξου». Ακόμη και τα μέρη εκείνα, στα οποία γράφτηκαν ένδοξες σελίδες Ιστορίας που ανύψωσαν το Έθνος των Ελλήνων μέσα στη ροή του χρόνου δεν διστάζουν να βγάλουν «στο σφυρί» οι έμποροι της κυβέρνησης. Στις Θερμοπύλες, στον χώρο όπου οι Αρχαίοι Έλληνες αντιστάθηκαν στους ξένους εισβολείς, οι σύγχρονοι εξωμότες βάζουν πωλητήριο, με την ανάλογη διαφημιστική ενημέρωση για το υποψήφιο προϊόν: «Περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή Μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 π.Χ. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ήφαιστος, έπειτα από αίτηση της θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για τον Ηρακλή, προκειμένου να πλένεται και να ξεκουράζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του». Αυτό είναι το κείμενο της «μικρής αγγελίας» του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών!

Η ηθική του καπιταλισμού και του εκσυγχρονισμού, οι άγραφοι νόμοι του χρήματος και της οικονομικής ανάπτυξης των κεφαλαιοκρατών, ο εκμηδενισμός του παρελθόντος και η οριζόντια ισοπέδωση των εννοιών, δεν αναγνωρίζουν Έθνη, Πατρίδες, Ιστορία, Παράδοση, Πολιτισμό. Η στάση του Λεωνίδα και των Συμπολεμιστών του, αποτελεί κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή. Απλώς, η αναφορά στις πολεμικές πράξεις τους κατά του Ξέρξη και των Περσών είναι «χρήσιμη» μόνο στον βαθμό που θα ανεβάσει κι άλλο την αγοραστική αξία της περιοχής. Από το «Μολών Λαβέ» των Σπαρτιατών φτάσαμε στο «ελάτε να τα πάρετε με μια καλή προσφορά».

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Προτίθενται να δώσουν στο σφυρί την ιστορική αυτή περιοχή, στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης, χωρίς κανένα σεβασμό στο ένδοξο παρελθόν της;

Αθήνα, 8/07/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ