Ερώτηση για την παράλειψη εισαγωγής των στρατιωτικών σχολών, σχολών σωμάτων ασφαλείας και ΑΕΝ Πλοιάρχων-Μηχανικών στην διάταξη ειδικού ποσοστού εισαγωγής υποψηφίων

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 - 13:18

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Παράλειψη εισαγωγής στρατιωτικών σχολών, σχολών σωμάτων ασφαλείας και ΑΕΝ Πλοιάρχων-Μηχανικών από την διάταξη ειδικού ποσοστού εισαγωγής υποψηφίων»

Προ ημερών ψηφίστηκε ο ν. 4521/2018 «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», στον οποίο ενσωματώθηκε ως άρθρο 42 η ευνοϊκή διάταξη περί εισαγωγής καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων σε Σχολές και Τμήματα ΑΕΙ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες μαθητών και αποφοίτων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και η περιοχή τους πλήττεται σοβαρά από φυσικές καταστροφές.
Αντίστοιχη διάταξη αποτελεί το άρθρο 74 παρ. 4 του ν. 4485/2017 για τους μαθητές και αποφοίτους των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσών και Ψαρών, η οποία διευρύνθηκε με το άρθρο 74 του ν. 4485/2017, όπου συμπεριελήφθησαν μεταξύ άλλων οι στρατιωτικές σχολές, οι σχολές των τμημάτων ασφαλείας και των σχολών ΑΕΝ Πλοιάρχων-Μηχανικών.
Είναι αληθές ότι η διευρυμένη πλέον διάταξη θα δώσει λύσεις στους υποψηφίους των περιοχών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη ρύθμιση κατά περίπτωση. Είναι σημαντικό όμως να προστεθούν και οι ανωτέρω σχολές προκειμένου να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση και να δοθούν ίσες ευκαιρίες για την εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές που επιθυμούν.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Προτίθεστε να συμπεριλάβετε στην ευνοϊκή διάταξη του ν. 4521/2018 τους υποψηφίους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας ή στο Εμπορικό Ναυτικό;

Αθήνα, 06/03/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Νικόλαος Κούζηλος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ