Ερώτηση για την απελευθέρωση χιλιάδων λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησής τους

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 - 13:47

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σοβαρά προβλήματα γεννώνται από την επικείμενη απελευθέρωση χιλιάδων λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησης μεταναστών»

Προ των πυλών είναι η εφαρμογή της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού κ. Πανούση, που αφορά στην απελευθέρωση χιλιάδων λαθρομεταναστών από τα κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα, μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου δεκαοκτάμηνου κράτησης. Ως γνωστόν, τα υφιστάμενα κέντρα κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, την Αμυγδαλέζα, την Σύμη, την Λέσβο, την Χίο και την Κομοτηνή κατακλύζονται από χιλιάδες -μη καταγεγραμμένους και με πλαστά στοιχεία- παράνομους μετανάστες, ενώ καθημερινώς εισρέουν στην Ελληνική επικράτεια παρανόμως πλημμυρίδες λαθρομεταναστών.

Με την λήψη του εν λόγω μέτρου η κυβέρνηση επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης διακίνησης των λαθρομεταναστών, αδιαφορεί για την προστασία των πρωταρχικών αγαθών των Ελλήνων πολιτών, όπως είναι η υγεία, η σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια, και οξύνει το φαινόμενο της πολιτισμικής και δημογραφικής αλλοίωσης του Έθνους. Ο εγκλωβισμός του απροσδιόριστου αριθμού και αγνώστων στοιχείων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη της εγκληματικά σχεδιασμένης πολιτικής των κυβερνήσεων της χώρας μας, που οδηγεί στον εποικισμό της Ελλάδας και την ατιμώρητη δράση των αλλοδαπών εγκληματικών στοιχείων εντός αυτής.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Με ποια κριτήρια θα απελευθερώνονται οι λαθρομετανάστες από τα κέντρα κράτησης και που θα διαμένουν μετά την απελευθέρωσή της; Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του κ. Πανούση εξετάζεται το ενδεχόμενο χορήγησης στους λαθρομετανάστες ταξιδιωτικών εγγράφων, κάτι που απαγορεύεται από τη Συνθήκη Σένγκεν. Θα το πράξει ή αποτελεί αυτό ακόμα μια φρούδα εξαγγελία της Κυβέρνησής σας;

Ποια μέτρα θα ληφθούν ως προς το θέμα της δημόσιας υγείας, καθώς πληθώρα εκ των παρανόμων μεταναστών νοσεί από μολυσματικές και ψυχικές ασθένειες;

Τα νέα κέντρα κράτησης θα μετονομαστούν σε «κέντρα φιλοξενίας». Διευκρινίστε ποια είναι η ουσιαστική διαφορά ως προς την μετονομασία και ποιες οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε σχέση με αυτές που παρέχονται από τα υπάρχοντα κέντρα κράτησης.     

Αθήνα, 25/02/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ