Επανάληψη ερώτησης για την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» που σηκώθηκε με ευθύνη του αδερφού του αλβανού πρωθυπουργού

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 - 18:48

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αναπάντητη παραμένει η υπ’ αριθ. Πρωτ. 3802/20-10-2014 ερώτηση με θέμα: Σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» σηκώθηκε με ευθύνη του αδερφού του αλβανού πρωθυπουργού στον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας - Αλβανίας»

Σας επανακαταθέτω το ερώτημα που είχε ως εξής: Σε ακόμη μία προκλητική ενέργεια προβολής των αλυτρωτικών της διεκδικήσεων προέβη η Αλβανία χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα  στο Βελιγράδι με αντίπαλες ομάδες τη Σερβία και την Αλβανία για τα προκριματικά του EURO 2016!

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού εμφανίστηκε τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»( η οποία απεικονίζει ως μέρος της Αλβανίας, την Ήπειρο, την Κέρκυρα, μέρος της Μακεδονίας, τη Σερβία, τα Σκόπια και το Κόσοβο) πάνω του η οποία έγραφε και τη λέξη «αυτόχθονες»! Σύμφωνα, μάλιστα, με τη σερβική αστυνομία, υπεύθυνος για την οργάνωση του επεισοδίου είναι ο ίδιος ο αδερφός του αλβανού πρωθυπουργού, ο Όλσι Ράμα, ο οποίος παρευρισκόταν στο γήπεδο! Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια αυτή επικροτήθηκε από ολόκληρη την αποστολή της Αλβανίας στο Βελιγράδι και από το αλβανικό κράτος το οποίο επεφύλαξε θερμότατη υποδοχή στα μέλη της αποστολής μόλις επέστρεψαν στα Τίρανα τα ξημερώματα! Άρα, η Αλβανία έχει αλυτρωτικές διεκδικήσεις, τις υποστηρίζει ευθαρσώς και απροκάλυπτα και επακόλουθα συνειδητά καλλιεργεί και υποκινεί εθνοτικό μίσος απέναντι στην Ελλάδα, τη Σερβία, τα Σκόπια και το Κόσσοβο!

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Ποια ήταν η αντίδραση του απέναντι σε αυτή την δήλωση-πρόκληση των αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Αλβανών η οποία καλλιεργεί και υποκινεί εθνοτικό μίσος εναντίον των Ελλήνων;
Θα συνεχίσει η δικομματική συγκυβέρνηση να συναινεί και να στηρίζει την επιθυμία των αλβανών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρότι υπονομεύεται η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας;

Αθήνα, 10/12/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟY ΣΥΝΔΕΣΜΟY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ