Ερώτηση για το υπό διάλυση Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 - 13:24

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Υπό διάλυση το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου»   

Σε απαράδεκτη κατάσταση βρίσκεται το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου εξαιτίας των σοβαρών  υλικών ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 26ης Οκτωβρίου  και των  ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες των μαθητών οι μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές έχουν προκαλέσει και άλλα ζητήματα στους μαθητές και ειδικά σε εκείνους της Τρίτης Λυκείου που ενώ έχουν ξεκινήσει φροντιστήρια για τα μαθήματα τους, έχουν μείνει πίσω στην ύλη σε κάποιες ειδικότητες λόγω της απουσίας εξειδικευμένων καθηγητών. Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τα παιδιά, αφού αν δεν έρθει άμεσα καθηγητής να “τρέξει” την προκαθορισμένη ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι απροετοίμαστοι για αρκετά από τα μαθήματα στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν. 
Αναφορικά δε με τις υλικές ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο αποκατάστασης με αποτέλεσμα οι κτιριακές εγκαταστάσεις να μην πληρούν τις προβλεπόμενες  προδιαγραφές ασφαλείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ακεραιότητα των μαθητών. 

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1) Έχουν γίνει οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό; Αν όχι πότε θα γίνουν και με ποιους τρόπους θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα για την κανονική λειτουργία του σχολείου;
2) Πού οφείλονται οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες;

Αθήνα, 16/11/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ