Καθάρισαν το Πεδίον του Άρεως ύστερα από ερώτηση του συναγωνιστή Λαγού - ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 - 19:24

Κανονικά συνεχίζουν το κοινοβουλευτικό τους έλεγχο οι τρεις αδίκως και παρανόμως προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και μέσα από τα κελιά της Τιμής του Κορυδαλλού ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Λαγός παρεμβαίνει στα ζέοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Στις 25 Οκτωβρίου ο Συναγωνιστής Λαγός κατέθεσε ερώτηση προς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Πολιτισμού για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πεδίον του Άρεως, ένα από τα ιστορικότερα και κεντρικότερα πάρκα της πρωτεύουσας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: "Τοξικομανείς και λαθρομετανάστες, αλλά και κακοποιοί του κοινού Ποινικού Δικαίου συχνάζουν πλέον στο πάρκο και συχνά επιδίδονται σε ληστείες περαστικών, απόπειρες βιασμών και, φυσικά, εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Επιπρόσθετα, τεράστια είναι και η αισθητική υποβάθμιση που έχει υποστεί το πάρκο, εξαιτίας των πολλών απορριμμάτων που είναι διάσπαρτα σε όλη του την έκταση και περιλαμβάνουν και χρησιμοποιημένα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών (πχ σύριγγες), καθώς επίσης και εξαιτίας της αμέλειας της δημοτικής αρχής ως προς την φροντίδα των φυτών του πάρκου που είχε ως αποτέλεσμα πολλά να νεκρώσουν ή να σαπίζουν εξαιτίας διαφόρων ασθενειών".

Η αντίδραση των αρχών ήταν μεν άμεση, αλλά κατά τα φαινόμενα επιφανειακή, καθώς το πρόβλημα δεν λύνεται με έναν τυπικό καθαρισμό για τα μάτια του κόσμου. Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Makeleio: "Την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής, Σγουρός και αντιπεριφερειάρχης, Φουντάς προσπάθησαν να πουν ότι το Πεδίο του Άρεως ήταν σε άριστη κατάσταση. Τα κεντρικά δρομάκια του πάρκου ήταν πράγματι καθαρά, ωστόσο όμως το χάος που επικρατούσε στα σημεία που «δεν βλέπει η πεθερά» φαίνεται ότι εκθέτει για ακόμη μια φορά τόσο την Περιφέρεια όσο όμως και τον Δήμο Αθηναίων".

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο