Η ΝΔ παραιτείται από την ΑΟΖ του Καστελόριζου - ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013 - 16:31

Ο Συναγωνιστής Νικόλαος Κούζηλος στην επίκαιρη ερώτηση του σχετικά με τον ρόλο του λιμενικού σώματος στην υπεράσπιση της ελληνικής ΑΟΖ επισήμανε την προεκλογική δέσμευση Σαμαρά για την ανακήρυξη ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, μίλησε για τον βασικό ρόλο του λιμενικού σώματος και για την αναγκαία αναβάθμιση του σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να μπορεί να υπερασπίζεται τα θαλάσσια κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι, επί της ουσίας δεν υπάρχει υπεράκτιος σχεδιασμός, οι μισθοί των λιμενικών συνεχώς συρρικνώνονται, ενώ ο ατομικός τους εξοπλισμός αποτελεί ένα μεγάλο έξοδο. Επίσης, τόνισε την ανάγκη ναυπήγησης νέων σκαφών εγχώριας κατασκευής για την χώρα μας.

Από την άλλη πλευρά, ο Βαρβιτσιώτης προέβη σε απίστευτες δηλώσεις αναφορικά με το αν συνιστά ή όχι ΑΟΖ η περιοχή του συμπλέγματος των νήσων του Καστελόριζου (Μεγίστη) και ειδικότερα ποια η εθνική προτεραιότητα για τη κυβέρνηση σε ότι αφορά την ΑΟΖ. Αντί να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό που πριν από 24 ώρες το Λ.Σ – Ακτοφυλακή του οποίου προΐσταται ως αρμόδιος υπουργός επέτρεψε σε λαθρομετανάστες να κάνουν ουσιαστικά απόβαση σε απόσταση αναπνοής από ένα το τάγμα εθνοφυλακής που προστατεύει την πόλη της Ρόδου, κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και «πρώτο της μέλημα» όπως ο ίδιος είπε, δεν είναι το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ΑΟΖ βάσει του δικαιώματος που απορρέει από την Εθνική κυριαρχία αλλά και να προστατεύει με τις δυνάμεις του ΛΣ την κυριαρχία επί των νήσων του συμπλέγματος της Μεγίστης, αλλά το Ιόνιο και η Νότια Κρήτη.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, βάζει στην άκρη την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Ν.Α. Αιγαίο προκειμένου να μην ενοχληθεί η Τουρκία. Με λίγα λόγια, παραδέχτηκε την πλήρη έλλειψη Εθνικής ηγεσίας και κυριαρχίας στην χώρα.