Η.Παναγιώταρος: Η μνημονιακή χούντα απομυζεί τα πενιχρά έσοδα των Ελλήνων - ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014 - 20:14

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου σχετικά με τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Συναγωνιστής κατήγγειλε το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στο μετρό στην Ακρόπολη, όπου συναγωνιστές μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια για τις παράνομες διώξεις που υφίσταται η Χρυσή Αυγή και τους προσήγαγαν χωρίς καμία αιτία. Από τα δεκάδες άτομα που προσήγαγαν κράτησαν μόνο μια γυναίκα διαζευγμένη με δύο ανήλικα τέκνα γιατί όφειλε στην εφορία! Τελικά αποδείχτηκε ότι αυτά τα χρέη είχαν παραγραφεί. Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στην εν λόγω κράτηση γιατί το μέτρο της προσωποκράτησης για μηδαμινές οφειλές προς το δημόσιο έχει καταργηθεί.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει καμία οικονομική στήριξη στον ελληνικό λαό. Βάσει των ελέγχων που έχουν γίνει, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο μνημόνιο παρά τις υποσχέσεις Σαμαρά για τέλος του μνημονίου. Τα μέτρα εξαθλίωσης συνεχίζονται. Το χρέος είναι πολύ μεγαλύτερο από το 2009, η ανεργία δεν πέφτει από το 30%, οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται. Έχουμε μείωση του λιανεμπορίου για 4η συνεχόμενη χρονιά. Οι συντάξεις μειώθηκαν εκ νέου με την αύξηση των κρατήσεων.