Γ. Αϊβατίδης: Ο προϋπολογισμός της συγκυβέρνησης πλήττει βάναυσα τον Ελληνικό Λαό - ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016 - 14:32

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Κέρκυρας Γιάννης Αϊβατίδης κατά την ομιλία του, αρχικά χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ 2017, έντονα υφεσιακό, κοινωνικά ανάλγητο, αβάσιμα υπεραισιόδοξο και εισφοροκεντρικό.

Σημείωσε δε πως ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει νέους φόρους ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος δεν έχει πλήρως διασφαλιστεί. Αντιθέτως, συνεχίζει να είναι επισφαλής. Οι έμμεσοι φόροι αυξάνονται κατά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι φόροι κατανάλωσης αυξάνονται κατά 0,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε καύσιμα, καπνικά προϊόντα, καφέ και σταθερή τηλεφωνία.

«Καταψηφίζουμε ανενδοίαστα τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος πλήττει βάναυσα τον ελληνικό λαό και μάλιστα περαιτέρω, διότι δοκιμάζεται ως γνωστόν από αυτήν την παρατεταμένη μνημονιακή πολιτική και τα παρεπόμενά της, που είναι η υπογεννητικότητα, η φτωχοποίηση, η ανεργία, οι αυτοκτονίες, η λαθραία μετανάστευση» τόνισε κατά την ομιλία του.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη τον βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο σημειώνοντας πως: «Η Χρυσή Αυγή απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ένα πολιτικό κίνημα εθνοφρουρός. Έδωσε το "παρών" και θα συνεχίσει να το δίδει σε ανάλογες επισκέψεις, οι οποίες είναι όχι μόνο συμβολικού αλλά και ουσιαστικού χαρακτήρα, αφού οι επισκέψεις αυτές χαλυβδώνουν το ήδη υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας μας