Δ. Κουκούτσης: Η συγκυβέρνηση ασκεί πραγματική βία στον ελληνικό λαό - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014 - 12:25

Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου σχετικά με τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Τόνισε την άσχημη κατάσταση των υπηρεσιών υγείας που επικρατεί στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην επαρχία, προτείνοντας, μάλιστα, στους βουλευτές της συγκυβέρνησης να το διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι. Το πολυνομοσχέδιο φέρνει μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ και σε μερίσματα. Οι επικουρικές συντάξεις των ένστολων που κυμαίνονται από 70 έως 135 ευρώ κινδυνεύουν εξίσου από τις οριζόντιες περικοπές που αποφασίζει ενδεχομένως και κάθε τρίμηνο η συγκυβέρνηση. Αυτήν την εποχή η συγκυβέρνηση προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση, σε μια περίοδο που οι επικουρικές συντάξεις ψαλιδίζονται.   

Το 40% των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν χρεοκοπήσει, 50% μείωση των συντάξεων, 20% μείωση του ΑΕΠ, 40% μείωση στα έσοδα των νοικοκυριών, 250% αύξηση της ανεργίας, 300% αύξηση της κατάθλιψης, 90% μείωση των οικοδομών, 98% αύξηση της φτώχειας. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας. Ασκείται πραγματική βία στον ελληνικό λαό για να μην μπορεί να ζήσει ελεύθερος στην πατρίδα του.