Χρήστος Παππάς: Λύστε σήμερα το θέμα των δοκιμαζόμενων Χειμαρριωτών - ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 - 20:57

Στην τοποθέτηση του ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας και Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου για το «ελληνικό ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών» αναφέρθηκε αποκλειστικά στο μείζον και κατεπείγον ζήτημα της κατεδάφισης κτιρίων στην Χειμάρρα και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέσα, να παρέμβει αποφασιστικά και να μην συνεχίσει να καθησυχάζει τους Χειμαρριώτες ότι «δεν τρέχει τίποτα και πως θα βρεθεί πολιτική λύση».

Το ζήτημα είναι εθνικό και θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση στα πλαίσια της εφαρμογής διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ισχύοντος πρωτοκόλλου της Κερκύρας. Ακόμη, στηλίτευσε τον υπουργό των εξωτερικών και την κυβέρνηση γενικότερα για την στάση της στα εθνικά θέματα, κυβέρνηση που ενδιαφέρεται μόνο για τους παράνομους «λαθροπρόσφυγες» και τις «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Κάλεσε δε τον παριστάμενο υπουργό κύριο Αμανατίδη να διαμηνύσει στον υπουργό Άμυνας και στην κυβέρνηση ότι τα λεφτά του ελληνικού λαού (1,1 ή 2,4 δισ.) για τα F16 θα πρέπει επιτέλους να πιάσουν τόπο και ως αποτελεσματική και άμεση απάντηση στην αυθαιρεσία και αφελληνισμού της Χειμάρρας από την κυβέρνηση Ράμα να πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί τα F-16 μια συμβολική αβλαβή χαμηλή πτήση πάνω από την Χειμάρρα. Να μην αρκούνται σε βερμπαλισμούς και «διαρροές από υπεύθυνες πηγές του ΥΠΕΞ».

Τέλος, σε παρεμβολή του ομιλητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκου, ο οποίος διακόπτοντας τον συναγωνιστή Παππά, κατά την διάρκεια της παρέμβασης του προέδρου της επιτροπής κ. Δουζίνα, που ως κλασικός Συριζαίος μπολσεβίκος ενοχλήθηκε από τα λεγόμενα του Χρήστου Παππά και του έλεγε «είστε εκτός θέματος», απαντώντας στον συναγωνιστή Παππά ο Κουμουτσάκος είπε: «μίλησα εγώ για το θέμα μόνο ένα λεπτό» για να πάρει την απάντηση από τον Συναγωνιστή «Αυτή είναι η διαφορά μας. Εσείς αφιερώνετε ένα λεπτό για την Χειμάρρα εμείς οι Χρυσαυγίτες όλο τον χρόνο μας».