Εξετάζονται σενάρια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κατ΄ εντολήν των διεθνών τοκογλύφων

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 - 12:48

Εξετάζονται σενάρια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κατ΄ εντολήν των διεθνών τοκογλύφων

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό προσκείμενο στην συγκυβέρνηση των υποτακτικών έδωσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, στην οποία αποκάλυψε την πραγματική υφή της ελληνικής πολιτικής σκηνής και ιδιαιτέρως του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου».

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «πρόσωπα από την Ευρώπη, με δικαίωμα υπογραφής στα ελληνικά ζητήματα διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ». Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής, μια από τις ερωτήσεις που του θέτουν στις Βρυξέλλες, είναι "πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ".

Αυτό το σενάριο, βεβαίως, δείχνει ότι οι ευρωπαίοι «εταίροι» προστάζουν ακόμα και τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα και, βεβαίως, γιατί να μην το κάνουν, αφού στην ουσία ολόκληρο το «συνταγματικό τόξο» είναι ένα κόμμα, γεγονός που φαίνεται και από τις ταυτόσημες θέσεις τους σε όλα τα σημαντικά ζητήματα, όπως η λαθρομετανάστευση που όλοι είναι υπέρ, η υποχωρητικότητα στις τουρκικές προκλήσεις και άλλα πολλά.

Υπάρχει όμως και ένας σοβαρός λόγος για να μην προχωρήσει αυτό το σενάριο και δεν είναι άλλος από το ενδεχόμενο να γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή. Όπως το έθεσε διπλωματικά ο Κύρτσος: "Αν γινόταν κάτι τέτοιο (συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ) ξαφνικά, πιστεύω ότι θα οδηγούσε στην απαξίωση των κομμάτων. Δε νομίζω ότι ένα τέτοιο σενάριο λύνει το πρόβλημα"