Γεώργιος Γερμενής: Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014 - 00:29

Γεώργιος Γερμενής: Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η αξία που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα. Στην Ελλάδα όμως όπου υπάρχει κατάφορη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προφυλακίζοντας βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου με μοναδική αιτιολογία την ιδεολογία το ευρωπαϊκό κοινοβουλίου φαίνεται να κωλυσιεργεί να επέμβει.

Πρόσφατα είχαμε και άλλο ένα πρωτοφανές νομικό ατόπημα που συνιστά την  βάναυση παραβίαση του Συντάγματος και την ολοκληρωτική απαξίωση της λαϊκής εντολής. Απερρίφθη το αίτημα των εκλεγμένων Βουλευτών του τρίτου κόμματος της Ελληνικής Βουλής να παραστούν στη Βουλή για συζήτηση και ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση. Μήνυση κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Ποιμενίδη που ανέλαβε την ιστορική ευθύνη της συνταγματικής αυτής εκτροπής, καθώς και των ηθικών αυτουργών.

Η άρνηση στους προφυλακισμένους βουλευτές να συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελεί βαρύ πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα που τόσο ευαγγελίζονται και σαφώς καθίσταται ως ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον η Εισαγγελική Αρχή δεν λειτούργει ανεξάρτητα αλλά βάσει συμφερόντων. Το μέλλον θα δείξει εάν θα συνεχίσουν ως επικίνδυνοι αλαζόνες κάλαμο-ιππείς την ίδια τακτική, με το να μας αρνηθούν και την παρουσία μας για εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Σύσσωμος ο πολίτικος κόσμος οφείλει να ξεσηκωθεί εναντία στις απαράδεκτες πολιτικές μεθοδεύσεις που οδηγούν στον αποκλεισμό εκπροσώπησης του λαού που μας ψήφισε. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού δεν έχουμε, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στερηθεί τα κοινοβουλευτικά μας δικαιώματα;

Σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κανένας δεν μπορεί να υποβάλλεται σε αυθαίρετη σύλληψη, κράτηση ή φυλάκιση. Η κράτηση θεωρείται “αυθαίρετη” όταν δεν υπάρχει νομική βάση για την κράτηση. Κάτι το όποιο συμβαίνει στην περίπτωσης μας. Η Διεθνής Αμνηστία αγωνίζεται για την χωρίς όρους απελευθέρωση όλων των κρατουμένων συνείδησης. Οι ενέργειές της Διεθνής Αμνηστίας για λογαριασμό κρατουμένων συνείδησης έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση πολλών φυλακισμένων όλα αυτά τα χρόνια.

Ενώ ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αρχές που κατοχυρώνονται στη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι νομικά δεσμευτικές. Στην Ελλάδα σημειώνεται σήμερα σοβαρή παραβίαση των εν λόγω αξιών και το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορεί ακόμη και να προβεί σε σοβαρές κυρώσεις εναντίον της  Ελλάδας, που ως κράτος μέλος καταπατά τις συμφωνίες αναφορικά με τα ανθρωπινά δικαιώματα.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα περιγράφονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε σε ισχύ το 2009 με τη Συνθήκη της Λισαβόνας. «Η ανάπτυξη και εδραίωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών»

Όσον αφορά τις σχέσεις της με τρίτες χώρες, η ΕΕ δεσμεύεται να προάγει την τήρηση των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόσφατα ενεργοποιήθηκε για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  στο Αζερμπαϊτζάν, στο Μπουρούντι και στο Μπαγκλαντές   αναφορικά  με πολιτικά κρατούμενους. Είναι απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργιά της κοινωνίας να μην υπάρχει ένας φραγμός στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα από επιόρκους εισαγγελείς σαν τον Ντογιάκο. Είναι αδιανόητο έπειτα από την ομολογία Μπαλτάκου να συνεχίζουν οι κύριοι αρμόδιοι την πολιτική αυτή σκευωρία.

Στην περίπτωση της Χρυσή Αυγής υπάρχει καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά προβλέπονται στον Χάρτη. Οι κυβερνώντες στην Ελλάδα παριστάνουν στους ευρωπαίους  εταίρους,  τους θεματοφύλακες του πολιτεύματος, αλλά  στη  πραγματικότητα, έχουν μετατρέψει το κράτος δικαίου σε κράτος αυθαιρεσίας. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της χειραγώγησης της δικαιοσύνης. Επενέβη για άλλη μια φορά ξεκάθαρα στη δικαιοσύνη, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και επιφέροντας ένα βαρύ πλήγμα στη διάκριση των εξουσιών.

Αναφέρω εν περιλήψει σε αυτό το κείμενο, τις εν λόγω παραβιάσεις του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Άρθρο 1 - Ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται.

Πλήρης καταπάτηση του παραπάνω, σας θυμίζω το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε τις ημέρες προφυλάκισης του αρχηγού και των βουλευτών.

Άρθρο 7 - Σεβασμός της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής

Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής του, της κατοικίας του και των επικοινωνιών του.

Με λασπολογίες εναντίον όχι μόνο των εμπλεκομένων ατόμων αλλά και των οικογενειών μας, πλήρη προσβολή της ιδιωτικής και οικογενειακής μας ζωής. Όλοι τα ζήσαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μάλιστα φτάσανε στο σημείο να διαδίδουν ότι σύντροφοι βουλευτών είχαν άλλη ιθαγένεια !!! Φτάσαμε στο σημείο να αποδεικνύουν άτομα του στενού μας κύκλου στην ανακρίτρια την ελληνική καταγωγή τους!!!

Άρθρο 8 - Προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν.

2. Η επεξεργασία αυτών των δεδομένων πρέπει να γίνεται νομίμως, για καθορισμένους σκοπούς και με βάση τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου ή για άλλους θεμιτούς λόγους που προβλέπονται από το νόμο. Κάθε πρόσωπο δικαιούται να έχει πρόσβαση στα συλλεγέντα δεδομένα που το αφορούν και να επιτυγχάνει τη διόρθωσή τους.

3. Ο σεβασμός των κανόνων αυτών υπόκειται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής.

Όσο αναφορά τα προσωπικά δεδομένα θα αναφερθούμε στα κατασχεμένα προσωπικά δεδομένα τα οποία διανεμήθηκαν  σε δημοσιογράφους και διακωμωδήθηκαν δημόσια, προς δημιουργία εντυπώσεων. Κι όλα αυτά σε μια δικογραφία που βάση του Νόμου, βρίσκεται σε μυστικό στάδιο μιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για το εάν τελικά υπάρχουν πραγματικά στοιχεία ή όχι που να στηρίζουν το κατηγορητήριο.

Άρθρο 11 - Ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία γνώμης και την ελευθερία λήψης ή μετάδοσης πληροφοριών ή ιδεών, χωρίς την ανάμειξη δημοσίων αρχών και αδιακρίτως συνόρων.

2. Η ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η πολυφωνία τους είναι σεβαστές.

Δεν μας δίνουν βήμα ούτε καν στην κρατική τηλεόραση, μας φιμώνουν δια νόμου! Στον βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη απαγόρευσαν να ΜΙΛΑΕΙ !!! Και βεβαίως όλο το κατηγορητήριο βασίζεται σε ομιλίες μας και σε καμία εγκληματική πράξη!

Άρθρο 12 - Ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι

1. Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς και στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι σε όλα τα επίπεδα, ιδίως στον πολιτικό και τον συνδικαλιστικό τομέα καθώς και στους τομείς που αναφέρονται στον πολίτη, πράγμα που συνεπάγεται το δικαίωμα κάθε προσώπου να ιδρύει με άλλους συνδικαλιστικές ενώσεις και να προσχωρεί σε αυτές για την υπεράσπιση των συμφερόντων του.

2. Τα πολιτικά κόμματα, στο επίπεδο της Ένωσης, συμβάλλουν στην έκφραση της πολιτικής βούλησης των πολιτών της Ένωσης.

Θέλαμε να μοιράσουμε τρόφιμα και μας πέταξε ο  Καμίνης χημικά, θέλαμε να κάνουμε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το μνημόνιο και μας πέταξαν χημικά. Έκαναν προσαγωγές σε συναγωνιστές επειδή μοίραζαν φυλλάδια, δεν μας άφησαν να παραστούμε στο Μελιγαλά, αναρίθμητες περιπτώσεις.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -  Άρθρο 47

Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να δικασθεί η υπόθεσή του δίκαια, δημόσια και εντός εύλογης προθεσμίας, από ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο, που έχει προηγουμένως συσταθεί νομίμως.

Όταν υπάρχουν έμπρακτες αποδείξεις ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα Κουτζαμάνη, Αθανασίου, Ντογιάκος δεν είναι σε καμιά περίπτωση αμερόληπτοι,  τότε πως θα επιτευχτεί το δικαίωμα μας για μια δίκαιη δίκη;

ΙΣΟΤΗΤΑ - Άρθρο 20

Ισότητα έναντι του νόμου

Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι έναντι του νόμου. Εδώ βλέπουμε πλήρως την καταπάτηση αυτού του νομού καθώς στην Ελλάδα που βασιλεύει η διαφθορά οι κλεφτές του δημοσίου χρήματος είναι ελεύθεροι και φυλακίζονται όσοι μιλάνε για πραγματική απόδοση της δικαιοσύνης.

Άρθρο 48 - Τεκμήριο αθωότητας και δικαιώματα της υπεράσπισης

1. Κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται ότι είναι αθώος μέχρι αποδείξεως της ενοχής του σύμφωνα με τον νόμο.

2. Διασφαλίζεται ο σεβασμός των δικαιωμάτων της υπεράσπισης σε κάθε κατηγορούμενο.

Σας θυμίζω ότι μας ανέφεραν ως εγκληματική οργάνωση  χωρίς να έχουμε δικαστεί. Μας είχαν δικάσει και βγάλει και ετυμηγορία από πριν, άρα πού είναι  το τεκμήριο της αθωότητας; Μας στέρησαν την κρατική επιχορήγηση προκαταβολικά!!!

Άρθρο 52 - Εμβέλεια και ερμηνεία των δικαιωμάτων και των αρχών

6. Οι εθνικές νομοθεσίες και πρακτικές πρέπει να λαμβάνονται πλήρως υπόψη όπως καθορίζεται στον παρόντα Χάρτη.

Όπως σας απέδειξα, όχι βεβαία ότι δεν το γνωρίζει πλέον όλος ο ελληνικός λαός όποια πολιτική ταυτότητα και να έχει, ότι οι πρακτικές που πραγματώνονται στην Ελλάδα σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνον υπόψη τον Χάρτη.

Επιθυμούμε σε σύνοδο ολομέλειας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Καθώς υπάρχουν αποδείξεις που εκρέουν τόσο από την ανακριτική διαδικασία αλλά και από την ομολογία τού ιδίου του Γενικού Γραμματέα της Κυβερνήσεως, που περίτρανα αποδεικνύουν την πολιτική δίωξη. Δεν μπορεί  να εξετάζονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τρίτες χώρες και στη περίπτωση της Χρυσής Αυγής,  που δραστηριοποιείται ως νόμιμο πολίτικο κόμμα μέσα σε ένα  κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να λαμβάνουν  χώρα παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να υπάρχουν έγκλειστοι κρατούμενοι συνείδησης και να μην υπάρχει ένας φραγμός σε όλες αυτές τις παραβιάσεις. Καλούμε όλους τους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς να παρέμβουν έτσι ώστε να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να λειτουργήσει ανεξάρτητα από πολιτικές παρεμβάσεις.

Θα ήθελα τέλος να αναφερθώ στην πρόταση του κ.Ντογίακου. Θα είμαι ειλικρινής με έπιασαν τα γέλια. Πόσο γελοίος και μικρός μπορεί να είναι κανείς. Ότι και να κανείς Ντογιάκο, Σαμαρά και Βενιζέλε, βάλε το καλά στο μυαλό σου την ψυχή μας δεν την αγγίζεις, είσαι πολύ μικρός και ασήμαντος για να επηρεάσεις τον ψυχισμό ενός Έλληνα Εθνικιστή.

Ο Αρχηγός μας στέκει αγέρωχος και δυνατός, κανείς δεν λυγίζει τους Χρυσαυγίτες. Να πάμε σε δική να ξεφτιλιστείτε, με το πλαστό καταστατικό, με το δήθεν τηλεφώνημα του Αρχηγού από το τηλεφωνικό κέντρο και μάλιστα ενώ την ίδια στιγμή ήταν παρών ο εισαγγελέας και δεν τον είδε στο χώρο, με το άνοιγμα του απορρήτου των τηλεφώνων, με τα φυσίγγια μου για το κυνήγι που μπορεί να αγοράσει ο οποιοδήποτε, και την νόμιμη καραμπίνα του Κασιδιάρη, με τα μηνύματα στα τάγματα εφόδου του Ηλιόπουλου που ποτέ δεν μας έδειξαν ούτε ένα και με τους ψευδομάρτυρες αμφιβόλου ηθικής και ψυχιατρικής υγείας! Αλλά βεβαία έχουν ένα ισχυρό αποδεικτικό τους πύρινους λόγους μας που εκφράζουν μόνο την Αλήθεια!

Θα κλείσω με μια φράση η όποια πιστεύω ότι στην ουσία αποτελεί την μοναδική αιτία που βρισκόμαστε στην  φυλακή και η όποια θα συνεχίζει να ακούγεται από οπουδήποτε βουλευτή μας μέσα στην Βουλή: Οι κλέφτες θα πάνε  φυλακή!!!

27-10-2014
Γεώργιος Γερμενής