ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ! 20 οι νεκροί στην Μάνδρα και ο Ρουβίκωνας στο Πεντάγωνο - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 - 14:42

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ! 20 οι νεκροί στην Μάνδρα και ο Ρουβίκωνας στο Πεντάγωνο - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

“ Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τι λέγεται ντροπή.”

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ

Μία ακόμη τραγωδία έλαβε χώρα στην Πατρίδα μας την εβδομάδα που πέρασε. Στους 21 ανέρχονται πλέον οι νεκροί και υπάρχει και ένας αγνοούμενος από τις πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής. Η Δυτική Αττική έζησε για μία ακόμη φορά έναν εφιάλτη. Εκεί σε μία υπέροχη γεμάτη φυσικό κάλλος περιοχή, την οποία ύμνησε ο Νίκος Γκάτσος στο “Παράπονο της Περσεφόνης”, κάποιοι επέλεξαν στην μεταπολεμική Ελλάδα των εργολάβων και των μιζαδόρων, στην μεταπολεμική Ελλάδα της άναρχης βιομηχανικής και πολεοδομικής αναπτύξεως, να δημιουργήσουν ένα τέρας εις βάρος του Ελληνικού Λαού, εις βάρος των πτωχών στην πλειοψηφία τους Ελλήνων, που επέλεξαν να κατοικήσουν στην περιοχή αυτή.

Από το ’70 οι πλημμύρες πλήττουν την περιοχή

Από την δεκαετία ακόμη του ’70 οι πλημμύρες πλήττουν την περιοχή, αφού κανείς δεν φρόντισε να πραγματοποιήσει τα ανάλογα αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να προστατευθεί ο αστικός ιστός. Προσωπικώς ενθυμούμαι πολύ καλά τις πλημμύρες τον χειμώνα στις αρχές του 1978, όταν υπηρετώντας ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, η οποία τότε στρατοπέδευε στον χώρο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι, είχαμε πάρει διαταγή και είχαμε πάει για να βοηθήσουμε τους κατοίκους! Δεν ήλθε από το πουθενά, λοιπόν, η τραγωδία των τελευταίων ημερών. Ήδη όπως κατήγγειλε η Δήμαρχος της περιοχής, από τις αρχές του 2015, υπήρχε πρόβλεψη για τους δύο συγκεκριμένους χειμάρρους, που έφεραν την καταστροφή, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, που δεν έγιναν ΠΟΤΕ! Η Περιφερειάρχης της κυβερνήσεως της “πρώτης φοράς αριστεράς”, η “Πασιονάρα” Ρένα Δούρου, όχι μόνον δεν έκανε τίποτε, αλλά μετά την τραγωδία έκανε και μηνυτήριο αναφορά!

Εικοσιένα συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους, περιουσίες κατεστράφησαν και δεν είχαμε έστω και μία παραίτηση! Μια παραίτηση ακόμη και ενός έστω υπαλλήλου, από αυτούς που έδιναν απλόχερα της άδειες να κτίζονται κατοικίες και καταστήματα επάνω στα ρέματα! Για να μην μιλήσουμε βέβαια για παραιτήσεις υπουργών, περιφερειαρχών κλπ. γιατί αυτά ανήκουν στον χώρο της πολιτικής φαντασίας…

Ο Ρουβίκωνας στο Πεντάγωνο!

Και ενώ η Ελλάδα μετρούσε τις πληγές της και ακριβώς τις ίδιες ημέρες που μετρούσαμε πτώματα, κάποιοι “επαναστάτες” του γλυκού νερού, οι οποίοι δρούν με τις πλάτες του κράτους προέβησαν σε μία πρωτοφανή πρόκληση. Η γνωστή ομάδα των αναρχοκομμουνιστών “Ρουβίκωνας” εισέβαλε και απεχώρησε χωρίς καμία ενόχληση από ένα Στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού και όχι το οποιοδήποτε στρατόπεδο, από αυτό το ίδιο το Πεντάγωνο! Είναι η ίδια ομάδα, που έχει εισβάλλει σε δημόσια νοσοκομεία, σε ιδιωτικά γραφεία, σε δημόσιες υπηρεσίες και ακόμη και στην ίδια την Βουλή, όπου τότε ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης, του οποίου ο γιος συμμετείχε στον “θρίαμβο” Κουφοντίνα, με αφορμή την παροχή αδείας του από τις φυλακές, ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, λοιπόν, είχε διατάξει την Αστυνομία όχι μόνον να τους αφήσει ελεύθερους, αλλά να τους συνοδεύσει και μέχρι την πλέον κοντινή στάση μετρό …

Το ίδιο είναι όμως η Βουλή και το Πεντάγωνο; Για εμάς, όχι βέβαια!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν κυβέρνησε την χώρα για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε διατάξει και τοποθετήθηκαν πολλές υπερυψωμένες σκοπιές γύρω από το Πεντάγωνο γιατί φοβότανε πραξικόπημα και κατάληψή του. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα με αφορμή την εισβολή συνδικαλιστών είχαν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας και εφρουρείτο το Πεντάγωνο από τις ειδικές δυνάμεις! Τελικά δεν υπήρξαν ποτέ “πραξικοπηματίες”, οι οποίοι να καταλάβουν το Πεντάγωνο, αλλά το κατέλαβε έστω και για λίγο η γνωστή ομάδα των αναρχοκομμουνιστών με την ονομασία Ρουβίκωνας.

Δύο λόγια για τον Ρουβίκωνα. Ήταν ένας μικρός ποταμός Βόρεια της Ρώμης και εθεωρείτο το έσχατο όριο, το οποίο δεν μπορούσαν να διαβούν οι Ρωμαίοι στρατηγοί με τις Λεγεώνες τους, γιατί αυτό απειλούσε την δημοκρατία. Το 49 π.Χ., το πέρασε ο Ιούλιος Καίσαρ, λέγοντας την περίφημη φράση “ο κύβος ερρίφθη” (alea jacta est). Τι σχέση μπορεί να έχει τώρα η ονομασία της γνωστής ομάδος με αυτόν τον ποταμό και ό,τι αυτός συμβολίζει; Μήπως ότι αυτοί είναι η τελευταία άμυνα της δημοκρατίας; Εάν αυτό συμβαίνει τότε πραγματικά αυτό που αποκαλούν δημοκρατία οι σημερινοί επικυρίαρχοι της πολιτικής ζωής είναι κάτι το πολύ άρρωστο.

Ας επανέλθουμε, όμως, στα γεγονότα του Πενταγώνου. Στο ότι εισέβαλε η γνωστή ομάδα και αποχώρησε χωρίς καμμία σύλληψη, χωρίς καμμία καν διαταγή προκειμένου να γίνει μία έρευνα και να συλληφθούν οι υπεύθυνοι. Τίποτε. Και κοντά σε αυτό ούτε μία παραίτηση…

Νεκροί στη Μάνδρα Αττικής, αναρχοκομμουνιστές να εισβάλλουν στο Πεντάγωνο, εκεί όπου ευρίσκεται η καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία εξόχως συμβολική κίνηση, και ούτε μία παραίτηση! Και όλα αυτά να μας θυμίζουν τους πάντα επίκαιρους στίχους του Γεωργίου Σουρή για μια Ελλάδα που όλοι φορούν μουτσούνες και ουδείς γνωρίζει τι θα πει ντροπή.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή