Οι εκλογές που… δεν έρχονται και ο φόβος της Χρυσής Αυγής! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 - 12:17

Οι εκλογές που… δεν έρχονται και ο φόβος της Χρυσής Αυγής! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Μετά τα τελευταία νέα από την διαπραγμάτευση της κυβερνήσεως Τσίπρα-Καμμένου με τους διεθνείς τοκογλύφους, νέα τα οποία αποδεικνύουν την πλήρη υποταγή του ελλαδικού κράτους στον ξένο αφέντη και αποδεικνύουν ότι “κόκκινες γραμμές” δεν υπήρχαν ποτέ, δύσκολη είναι πλέον η θέση της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένει περισσότερο δύσκολη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εδώ και πολλούς μήνες η Ν.Δ. καθόριζε όλη της την πολιτική γραμμή σε ένα αφήγημα για τις εκλογές που… έρχονται και στις οποίες και αναμένει να γίνει κυβέρνηση. Όμως οι εκλογές φαίνεται πως αργούν μετά και την νέα υποχώρηση της σημερινής κυβερνήσεως στις απαιτήσεις των ξένων. Έτσι λοιπόν, το παραμύθι που έλεγαν για να κρατούν “ζεστό” τον κόσμο τους οι κομματάρχες της Ν.Δ. ότι αύριο γίνονται κυβέρνηση, ξεθωριάζει. Αυτό που αναμένεται, λοιπόν, για την ΝΔ παρ’ όλη την δημοσκοπική της άνοδο είναι η φθορά, η φθορά που ακολουθεί κάθε κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται από στασιμότητα.

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μια μεγάλη διαφορά στην Νέα Δημοκρατία και θεωρείται βέβαιον ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές. Ως πού θα φτάσει, όμως, η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ κανένας δεν το γνωρίζει. Εάν έχουμε φαινόμενο “ΠΑΣΟΚοποίησης”, τότε είναι πολύ πιθανό να ευρεθεί το σύστημα ενώπιον πολύ δυσάρεστων εξελίξεων!

Ίσως ο φόβος τους, ότι μπορεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να είναι και δεύτερο κόμμα και επομένως αξιωματική αντιπολίτευση, να γίνει πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Σίμος, δημοσίευμα με τίτλο “Μία απόρρητη έρευνα”, είναι πολύ πιθανόν να δούμε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πολύ ψηλά στις προσεχείς εκλογές… Συγκεκριμένα, ο πολιτικός αναλυτής της εφημερίδος, λέει ότι έχει στα χέρια του απόρρητη έρευνα μεγάλης δημοσκοπικής εταιρείας, η οποία περιέχει μία ανησυχητική παράμετρο, όπως χαρακτηριστικά τονίζει για την συνολική στάση της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει σε ένα σημείο του άρθρου του: ”… Υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο μερίδα του κόσμου, ακριβώς λόγω των συναισθημάτων της βαθιάς απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα και της ανασφάλειας, να θελήσει να ψηφίσει εκδικητικά, στρεφόμενη προς ακραίες λύσεις. Και οι λύσεις αυτές, όπως επισημαίνουν οι δημοσκόποι, δεν είναι άλλες από την στροφή προς την Χρυσή Αυγή…". - υπό την επήρεια μάλιστα της διαπίστωσης ότι στη λοιπή Ευρώπη ισχυροποιούνται ακροδεξιά φαινόμενα - είτε προς ακραία αριστερά γκρουπούσκουλα, τα οποία συνήθως κατεβαίνουν στις εκλογές.

Την ενδεχόμενη στροφή του λαού προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν την διαπιστώνουμε μόνον εμείς από τις περιοδείες μας σε πόλεις, σε χωριά και γειτονιές, την βλέπουν και οι δημοσκόποι. Όσο για την στροφή προς ακραία αριστερά γκρουπούσκουλα, στην οποία αναφέρεται ο κ. Σίμος, αυτή δεν είναι δυνατόν να γίνει γιατί αυτά ακριβώς τα γκρουπούσκουλα είναι ήδη εντεταγμένα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα όσα παραπάνω παραθέσαμε πρέπει να προσθέσουμε και ένα σημαντικό πολιτικά γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες. Το ΚΚΕ έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ του ευρώ, ενώ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ παραμένει σταθερή στην Ιδεολογική και πολιτική της επιλογή για μία σκληρή προσπάθεια των Ελλήνων για επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα, επιστροφή η οποία και αποτελεί επιλογή Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Μετά, λοιπόν, την πλήρη στροφή και μάλιστα προς ένα σκληρό καπιταλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε και το ΚΚΕ να κλείνει το μάτι στην Ευρώπη των τοκογλύφων και να μπαίνει πανηγυρικά στην παρέα των “ευρωλιγούρηδων”. Με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχει μία ισχυρή τάση που φτάνει και σε κάποιες έρευνες ξεπερνά και το 40% επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, ποιος άλλος θα μπορούσε πολιτικά να καρπωθεί αυτό το δεδομένο εκτός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Τόσο λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ με τα μνημόνιά του, όσο και το ΚΚΕ με τη στροφή του προς το ευρώ, σημαίνουν το τέλος της αριστεράς και μοναδικός εκφραστής των λαϊκών στρωμάτων παραμένει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το πρόβλημα λαθρομετανάστες ή εάν θέλετε ακόμη και πρόσφυγες, το οποίο δεν φαίνεται να λύνεται, αλλά αντίθετα να επιδεινώνεται στο προσεχές χρονικό διάστημα, τότε πράγματι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές για την άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή