Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Από τον καπετάν Βρατσάνο στον… Κωστή Παλαμά!

Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 - 14:01

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Από τον καπετάν Βρατσάνο στον… Κωστή Παλαμά!

Αποσπάσματα της ομιλίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην Βουλή στις 12 Απριλίου 2017

Μία ακόμη συζήτηση στη Βουλή και αυτήν την φορά για τα μεγάλα σκάνδαλα, τα οποία έχουν λάβει χώρα στην υγεία, σε σημείο τέτοιο ώστε πραγματικά να έχει διαλυθεί κυριολεκτικά ο κρίσιμος αυτός τομέας για την επιβίωση του Έθνους μας! Έλαβα την ευκαιρία να θίξω και άλλα θέματα, θέματα σημαντικά, τα οποία δεν μας δίνουν την δυνατότητα να τα παρουσιάσουμε στον λαό οι μεγάλοι “δημοκράτες”, οι οποίοι κατευθύνουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, την οποία δήθεν θα κτυπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατήγγειλα την υποκρισία τους και την ένοχη σιωπή τους για την τρομοκρατική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κατήγγειλα το σύστημα Σημίτη, το οποίο ακόμη κυβερνά την χώρα, καθώς και την ένοχη σιωπή της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας ενάντια στα πλήγματα που δέχεται οτιδήποτε το Εθνικό από τους νεομπολσεβίκους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανενόχλητοι πράττουν τα όσα πράττουν με την πλήρη στήριξη του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενός κόμματος υποτίθεται πατριωτικού…

Από όσα είπα στην Βουλή και τα οποία φυσικά δεν δημοσίευσε καμμία εφημερίδα, σας παραθέτω κάποια κατά την γνώμη μου σημαντικά σημεία:

Όταν σε μια στάση κάποιος δεν λαβαίνει μέρος, τότε είναι «πολιτικά άτιμος»

“Την Παρασκευή το πρωί της 31ης Μαρτίου είκοσι άτομα επετέθησαν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε μια επίθεση ξεκάθαρα τρομοκρατική και δολοφονική. Ήθελαν να κάψουν ζωντανούς ανθρώπους, όπως έκαναν στην Marfin, που η ελληνική δικαιοσύνη εθεώρησε ότι δεν είναι κανείς ένοχος και αθώωσε αυτούς που παραπέμφθηκαν για το έγκλημα της Marfin, το οποίο όλοι το έχετε λησμονήσει.

Κατ’ ανάλογο τρόπο, λοιπόν, την Παρασκευή στις 31 Μαρτίου είχαμε μια επίθεση στα γραφεία μας. Ευχαριστώ θερμά όλα τα κόμματα. Έσπασε το τηλέφωνο μου εκείνη την ημέρα από τηλέφωνα Πολιτικών Αρχηγών που καταδίκαζαν την επίθεση. Όλα τα κόμματα εξέδωσαν Δελτία Τύπου. Είναι αλήθεια αυτό; Όχι βέβαια. «Καταδικάζω» δεν ακούσαμε από κανέναν. Και όταν δεν ακούς «καταδικάζω», σημαίνει «δεν καταδικάζω». Εκτός εάν ισχύει αυτό που λέει ο Θουκυδίδης, ότι όταν σε μια στάση της Πολιτείας κάποιος δεν λαβαίνει μέρος, τότε είναι «πολιτικά άτιμος». Αυτό τον όρο δίνει ο Θουκυδίδης.

Οι λεπτομέρειες γύρω από την επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί να αναφέρω ότι απέναντι ακριβώς από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής είναι ο όρχος οχημάτων της ομάδος ΔΙΑΣ και δεν ήλθε κανένας από εκεί. Ήλθε μετά από μισή ώρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων που ειδοποιήθηκε η ΟΠΚΕ Κηφισιάς.

Έτσι, ανενόχλητοι οι κόκκινοι τρομοκράτες, χτύπησαν τα γραφεία μας. Είναι ασύδοτη η κόκκινη τρομοκρατία και προστατευόμενη από το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι θαυμάσια κομμουνιστικό στα συνθήματά του και θαυμάσια καπιταλιστικό στην οικονομική πολιτική του, όπως βλέπουμε με τα περίφημα μνημόνια.”

“Δεν αγγίζετε τον Σημίτη"

Η προηγούμενη Εξεταστική είχε θέμα τον πρώην Υπουργό Εθνικής Αμύνης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννο Παπαντωνίου. Αμφιβάλλουμε αν θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Θα το δούμε. Γιατί αν συμβεί ό,τι συνέβη στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή με τα χρέη των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημερώσεως, δεν θα γίνει τίποτε. Εν τοιαύτη περιπτώσει, πριν από τον Γιάννο Παπαντωνίου, είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και στη φυλακή –τώρα απεφυλακίσθη– ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Τι κοινό είχε ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Είχαν έναν και τον αυτό Πρωθυπουργό, τον Κωνσταντίνο Σημίτη, τον οποίο το πολιτικό κατεστημένο τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει.

Τον Σημίτη, που είχε πει το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» τη νύχτα των Ιμίων, τον Σημίτη που είναι υπεύθυνος για την είσοδο της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ με πλαστά στοιχεία, που οδήγησε την πατρίδα μας στην εθνική και οικονομική καταστροφή. Δεν αγγίζετε τον Σημίτη.

Αντίθετα, άνθρωποι του Σημίτη βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις, όπως ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, τον οποίο, όταν τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία, είχατε πάρει θέση να μην τον τοποθετήσει, διότι θα τον αλλάξετε. Τελικά, όχι μόνο δεν το αλλάξατε, τον κρατήσατε κι αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος παίκτης του παιχνιδιού που παίζεται εις βάρος της Ελλάδας με τα περίφημα μνημόνια.”

Ο καπετάν Βρατσάνος και ο Κωστής Παλαμάς

“… Την μία από τις σήραγγες που συνδέουν τη Θεσσαλία με τη Μακεδονία, στα Τέμπη, την ονομάσατε «καπετάν Βρατσάνος». Μόνο που ο καπετάν Βρατσάνος –και να ακουστεί αυτό μέσα στη Βουλή των Ελλήνων- ήταν Αντισυνταγματάρχης του λεγόμενου Δημοκρατικού Στρατού και εάν νικούσε ο Δημοκρατικός Στρατός, δεν θα υπήρχε Μακεδονία στην Ελλάδα. Γιατί με επίσημες αποφάσεις του, το ΚΚΕ είχε μιλήσει από την δεκαετία του 1920 για ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη. Ακόμη και τον Ιανουάριο του 1949 υπάρχουν αποφάσεις του ΚΚΕ ότι ο… μακεδονικός λαός θα λάβει, ως αντίτιμο του αγώνα του, την… εθνική του ανεξαρτησία.  Και για όλα αυτά, βεβαίως, ετιμήθη ο καπετάν Βρατσάνος, ο οποίος δεν ήταν απλός κομμουνιστής, ήταν σκληρός σταλινικός, με αποτέλεσμα το 1956, όταν έγινε η αποσταλινοποίηση, να εξοριστεί στην Τασκένδη.

Ανάλογο σόου παίχτηκε και με την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, όπου μία από τις σήραγγες την ονομάσατε «Ανδρέα Παπανδρέου» για να τιμήσετε τους ψηφοφόρους σας, για να τιμήσετε τα στελέχη σας, όλα αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία βρίσκονται μέχρι και Υπουργοί. Και κατά τα άλλα, δεν εκπροσωπείτε το παλιό πολιτικό σύστημα. Πολύ ωραία.

Ονομάσατε και μία σήραγγα «Κωστής Παλαμάς». Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Παλαμά. Εδώ μέσα στη Βουλή σας έχω πει κι άλλη φορά έναν στίχο του Παλαμά που αφορά εσάς τους κομμουνιστές. Και μην πείτε πως δεν ήταν πολιτικός στίχος, γιατί στο ποίημα αυτό του Παλαμά είχε απαντήσει ο ίδιος ο Βάρναλης. Το ποίημα έλεγε: «Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι, για λόγους άδειους και για του ολέθρου τα έργα βαλτοί». Αυτός ήταν ο Παλαμάς.”

Το δίλημμα «ευρώ ή Ελλάδα» και η νέα “χρυσαυγιάδα”

“…Τελευταία προέκυψε πάλι ζήτημα με το εθνικό νόμισμα και όπως δείχνουν τα πράγματα ίσως οι σύντροφοι να ενωθείτε και να επιστρέψετε στο ’68 … Εμείς επιμένουμε ότι στο δίλημμα «ευρώ ή Ελλάδα» επιλέγουμε Ελλάδα. Και αυτή η σημαία με τα κίτρινα αστέρια είναι ένα εμπορικό σήμα, δεν είναι σημαία της Ελλάδος, δεν είναι σημαία της Πατρίδος μας.

Ό,τι και να κάνετε, όμως, όσο και αν προσπαθείτε να ρίχνετε λάσπη και να πολεμάτε την Χρυσή Αυγή, όπως συνέβη πρόσφατα με μια νέα χρυσαυγιάδα, ένα μεγάλο μέρος του λαού ξυπνά. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, σε κάθε χωριό, είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη, είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε και συνεχώς ανεβαίνουμε. Ο Λένιν είχε πει ότι όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα, τόσο καλύτερα για εμάς. Αυτό σήμερα ισχύει για την Χρυσή Αυγή, το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών.”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή