Συνάντηση Στρατηγού Συναδινού με τον Πρέσβη του Μαυροβουνίου στην Ε.Ε.

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 - 14:42

Την Παρασκευή 10 Οκτ 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευρωβουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού (με την ιδιότητά του ως μέλος της αντιπροσωπείας ΕΕ - Μαυροβουνίου), και του Πρέσβη του Μαυροβουνίου στην ΕΕ, κ. Ivan Lekovic.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Lekovic έθεσε τα ζητήματα που αφορούν στην ενταξιακή πορεία της χώρας του, στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων και στα προβλήματα που υφίστανται.

Από την πλευρά του ο Στρατηγός τόνισε ότι αν ο λαός του Μαυροβουνίου επιθυμεί πραγματικά την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, τότε η κυβέρνηση οφείλει να εργαστεί σκληρά στους τομείς της οικονομίας, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς της δικαστικής εξουσίας και της ανόδου του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.

Πρότεινε στον κ. Πρέσβη, ότι όταν προκύπτει σύγκρουση συμφερόντων του λαού και του Οργανισμού στον οποίο επιθυμεί να συμμετέχει η Χώρα του, η απόφαση  πρέπει να λαμβάνεται με γνώμονα το καλό της πατρίδας. Συνεχίζοντας, του υπενθύμισε ότι, μετά τη διάλυση της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, δημιουργήθηκαν δύο Κράτη εκτρώματα, το Κόσσοβο και η ΠΓΔΜ, επειδή αυτό εξυπηρετούσε το συμφέρον των ισχυρών.

Τέλος, ο Στρατηγός έθεσε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και της επίλυσης του Κυπριακού. Ο κ. Πρέσβης, απαντώντας με ειλικρίνεια, δήλωσε ότι αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η εξεύρεση λύσης εναπόκειται στους Σκοπιανούς, οι οποίοι πρέπει έμπρακτα να αποδείξουν και να επιδείξουν σεβασμό στην Ιστορία της περιοχής και στις αρχές καλής γειτονίας.

Για το Κυπριακό δήλωσε ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ και των λοιπών διεθνών οργανισμών. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Πρέσβης προέτρεψε το Στρατηγό, όταν συναντηθεί με Βουλευτές και Υπουργούς της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, να είναι το ίδιο δυναμικός, ειλικρινής και χειμαρρώδης όπως ήταν με τον ίδιο.