Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στην Σέρβα Πρωθυπουργό: «Μακριά από τις τουρκικές επενδύσεις»

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 - 16:42

Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων με την Ana Brnabić, Πρωθυπουργό της Σερβίας.

Ακολουθεί η ομιλία:

"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Καλωσορίζω και εγώ την κυρία Πρωθυπουργό και εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της χώρας της στην διαδικασία εντάξεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία οπωσδήποτε και υποστηρίζουμε. Ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση. στα πλαίσια της προσελκύσεως επιχειρηματιών και επενδυτών σήμερα επισκέφθηκε την χώρα σας συνοδευόμενος από 150 περίπου επιχειρηματίες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν.

Τι ακριβώς προσδοκάτε από την επαφή, αυτή την επιχειρηματική, με την Τουρκία; Δεδομένου ότι και η οικονομία της Τουρκίας δεν είναι σε ανθούσα κατάσταση αυτή την στιγμή και από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι όπου και να έχουν εμπλακεί έχουν εμπλακεί για να κυριαρχήσουν πολιτικά. Πώς θα αντιμετωπίσετε τον κίνδυνο της επεμβάσεως της Τουρκίας στα πολιτικά θέματα της χώρας σας; Ευχαριστώ."