Στρατηγός Γ.  Επιτήδειος: «Στην Ελλάδα των μνημονίων η μεσαία τάξη έχει καταστραφεί πλήρως»

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 - 18:53

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για  την καταπολέμηση των ανισοτήτων ως μοχλός για την ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, η επιτάχυνση των διαδικασιών της παγκοσμιοποίησης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενώσεως είχε ως αποτέλεσμα, από το 2008 και μετά, να υπάρξει μεγάλη οικονομική ύφεση η οποία επηρέασε αρνητικά τις ισχυρές οικονομίες των κρατών μελών.

Έτσι είχαμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας που απωλέσθησαν, υπήρξε αύξηση σημαντική του αριθμού των ανέργων και τελικά εξαλείφθηκε σημαντικά σε όλες σχεδόν τις χώρες η μεσαία τάξη. Δυστυχώς, στην Ελλάδα των μνημονίων η μεσαία τάξη έχει καταστραφεί πλήρως. Έτσι δημιουργήθηκαν ανισότητες στην κατανομή του πλούτου, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και λιγότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και περισσότεροι. Τα κράτη αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, διότι έχει καταστραφεί η πρωτογενής παραγωγή και άρα δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν προστατεύεται η βιομηχανία. ΄Εχουμε εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες, χωρίς δασμούς και χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας, οι οποίες δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προϊόντα· έχουμε ένα άδικο φορολογικό σύστημα που ρίχνει τα βάρη στους οικονομικά αδυνάμους.

Για να αντιμετωπιστεί όλη αυτή η κατάσταση, πρέπει να εκλείψουν τα αίτια που δημιούργησαν τις ανισότητες.