Στρατηγός Γ. Επιτήδειος σχετικά με τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν - ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 - 13:44

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για το Πακιστάν, και ιδίως την κατάσταση των προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η θανατική ποινή.
 
Ακολουθεί η ομιλία:
 
Κύριε Πρόεδρε, το Πακιστάν είναι μία από τις χώρες με τις οποίες συνομιλεί και συνεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια ενός πενταετούς σχεδίου. Επίσης, η χώρα έχει περιληφθεί στο ενισχυμένο Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση της χώρας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, διώκει τους υπερασπιστές τους, διάφορες ΜΚΟ, δημοσιογράφους, συντάκτες ιστολογίων και, γενικώς, καθέναν που την επικρίνει. Ακόμη χειρότερο, έχει στη νομοθεσία της τη θανατική ποινή, την οποία εφαρμόζει μετά και από προβληματικές ακόμη δίκες και σε εφαρμογή του νόμου περί βλασφημίας. Το Πακιστάν έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι η χώρα εκείνη στον κόσμο που έχει τις περισσότερες θανατικές καταδίκες. Δυστυχώς, εκτελεί ακόμη και ανηλίκους και ανθρώπους διανοητικά ανάπηρους. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει την κυβέρνηση του Πακιστάν να αφαιρέσει από τη νομοθεσία της τη θανατική καταδίκη και να σέβεται τα ανθρώπινα και τα εργασιακά δικαιώματα. Οφείλει να της επισημάνει ότι, αν δεν συμμορφωθεί και αν δεν εφαρμόσει τις 27 διεθνείς συνθήκες, όπως έχει δεσμευτεί, και τις αρχές της σωστής διακυβερνήσεως, θα της αφαιρεθεί το δικαίωμα να συμμετέχει στο καθεστώς του ενισχυμένου Συστήματος Γενικευμένων Προτιμήσεων.