Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας το ταχύτερο δυνατό»

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 - 18:58

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για  την απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές οπωροκηπευτικών προϊόντων από την ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, πριν τριάμισι περίπου χρόνια και λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση της επέβαλε κυρώσεις τις οποίες μάλιστα έχει παρατείνει μέχρι τέλος του 2018. Αυτό είχε ως απάντηση από τη Ρωσία την απαγόρευση της αγοράς και εισαγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Αυτή η εξέλιξη δημιούργησε τεράστια οικονομική καταστροφή στους παραγωγούς, πρωτίστως στους μικρούς και κυρίως τους Έλληνες, των οποίων η παραγωγή απορροφάτο σχεδόν εξ ολοκλήρου από την ρωσική αγορά, μία αγορά που είναι μεγάλη και, όπως έχει αποδειχθεί, δύσκολο να αντικατασταθεί.

Για τον λόγο λοιπόν αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προστατεύσει τους παραγωγούς της και να κάνει εκείνες τις κινήσεις που θα επιλύσουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με το να δίνουμε μια κάποια μορφή επιδοτήσεων, λύνεται με την ταχύτερη δυνατή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.