Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η ΕΕ χρηματοδοτεί το διεφθαρμένο κατεστημένο της Μολδαβίας»

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017 - 16:50

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την κατάσταση στη Μολδαβία.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, η περίπτωση της Μολδαβίας είναι ένα ακόμη δείγμα της εσφαλμένης εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά το γεγονός ότι, από το 2005 και μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση χορήγησε τεράστια χρηματικά ποσά στη Μολδαβία, τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για να αναπτυχθούν τομείς, οι οποίοι θα έδιναν και θέσεις εργασίας, όπως παραδείγματος χάρη η βιομηχανία και ο αγροτικός τομέας, αλλά για να διανοιγούν κάποιες αγορές που ενδιέφεραν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να δοθεί η δυνατότητα στις δυνάμεις του εσωτερικού κατεστημένου και της διαφθοράς της χώρας να εκμεταλλευθούν τα χρήματα αυτά, να τα καταχραστούν, να δημιουργήσουν ένα οικονομικό κενό της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε τρεις τράπεζες της χώρας και γενικά να καταρρακωθεί η οικονομία της χώρας. Η καταστροφή της χώρας έλαβε τη χαριστική βολή από τα μέτρα τα οποία εφήρμοσαν εναντίον της Ρωσίας οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, διότι η Ρωσία αποτελεί τον βασικό προμηθευτή αερίου στη Μολδαβία και τον μεγαλύτερο εισαγωγέα προϊόντων της χώρας.

Με βάση αυτά πιστεύω ότι, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναθεωρήσει τη στάση της, θα χάσει αυτή τη μικρή σύμμαχο χώρα.