Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Η Ε.Ε. ευθύνεται για τις ανθρωπιστικές κρίσεις στον Τρίτο Κόσμο - BINTEO

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 - 16:47


Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη.
 
Ακολουθεί η ομιλία:
 
Κύριε Επίτροπε, όπως επισημάνατε και εσείς, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσεως στην Υεμένη, κάθε δέκα λεπτά πεθαίνει και ένα παιδί. Αυτό είναι όντως ένα σοκαριστικό γεγονός. Θεωρείτε όμως ότι η οικονομική βοήθεια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση – που είναι όντως σημαντική – είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα; Ακόμη δε περισσότερο, είναι σε θέση να καλύψει τις ευθύνες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία ευθύνεται για την εξέλιξη αυτή; Τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση όταν η Σαουδική Αραβία επενέβη στην εμφύλιο αυτή σύρραξη, υποστηρίζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις; Αλλά και τώρα ακόμη, που η Σαουδική Αραβία έχει εμπλακεί στην άλλη κρίση με το Κατάρ, τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Παρατηρεί, απλά, τα γεγονότα και η Ύπατη Εκπρόσωπος, η κυρία Mogherini, απλά καταγράφει τις καταστροφές.

Έχει τη θέληση και τη δύναμη η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει στη Σαουδική Αραβία να παύσει τις εχθροπραξίες, αφού άλλωστε και από στρατηγικής απόψεως είναι σε δυσχερή θέση, ούτως ώστε να πάει εκεί η ανθρωπιστική βοήθεια; Αν δεν το κάνει αυτό, εκείνο το οποίο θα συμβεί θα είναι να παρατηρούμε για μια ακόμη φορά, και συνεχώς, τους θανάτους των παιδιών και να εκφράζουμε, υποκριτικά, την αποστροφή μας.