Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Δεν είναι δυνατό να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία»

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 - 14:32

Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συνεδριάσεως της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με την έκθρση της Επιτροπής του 2018 για την Αλβανία.

"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Το γεγονός ότι στην έκθεση αναφέρεται η απαίτηση προς την Αλβανική κυβέρνηση να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι θετική διότι η μεγαλύτερη μειονότητα που υπάρχει στην Αλβανία είναι η Ελληνική μειονότητα της οποία τα δικαιώματα αυτή την στιγμή τουλάχιστον καταπατούνται. Για τον λόγο αυτό επαναλαμβάνω ότι θεωρώ θετική την τοποθέτηση του εισηγητού να σεβαστεί η αλβανική κυβέρνηση τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Ένα σημείο το οποίο δεν συμφωνώ με τον εισηγητή είναι το γεγονός ότι η Αλβανία καταβάλλει προσπάθειες για να δημιουργήσει σχέσεις καλής γειτονίας. Είναι γνωστό, έχει αναφαιρθεί πολλές φορές σε αυτή την αίθουσα το ότι η Αλβανία εγείρει εδαφικές απαιτήσεις από όλες τις γειτονικές χώρες, της Ελλάδος μη εξαιρουμένης. Εάν δεν διορθωθεί αυτή η κατάσταση και αν δεν υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση δεν νομίζω ότι είναι δυνατό να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία. Ευχαριστώ".