Λάμπρος Φουντούλης: Επιδιώκουμε την ισότητα των ευκαιριών

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 - 20:01

Στην συζήτηση στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την ισότητα των φύλων, έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Στην παρέμβαση του τόνισε πως δεν είναι δυνατόν στον Δυτικό κόσμο να υπάρχουν ακόμα διακρίσεις εις βάρος των γυναικών και εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με αυτές. Τόνισε όμως πως και τα δύο φύλα έχουν συγκεκριμένους ρόλους και επιπλέον οι γυναίκες έχουν το ιερό καθήκον της ανατροφής των παιδιών, στο οποίο και πρέπει να έχουν την απόλυτη υποστήριξη του κράτους και της κοινωνίας. Τέλος, επεσήμανε πως είναι κάθετα αντίθετος και στις λεγόμενες θετικές διακρίσεις, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

"Όλα τα μέλη μιας κοινωνίας πρέπει να έχουν ίσες υποχρεώσεις και δικαιώματα, ανεξάρτητα εάν είναι άνδρες ή γυναίκες. Τέτοιες διακρίσεις είναι ασύμβατες με τις αξίες και τις αρχές πάνω στις οποίες έχει οικοδομηθεί ο Δυτικός πολιτισμός.

Οι γυναίκες έχουν έναν επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό, ρόλο, την ανατροφή των παιδιών  και αποτελούν το εχέγγυο για την υγιή ανάπτυξη της κοινωνίας μας. Αυτόν ακριβώς τον ρόλο πρέπει να προστατέψουμε. Η εργασία δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στις γυναίκες όταν θέλουν να κάνουν παιδιά. Το κράτος οφείλει να τις στηρίζει και να τις προστατεύει, μιας και αυτό θα αποτελούσε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Θα πρέπει να θεσπιστεί υποχρεωτικά ακόμη μεγαλύτερη άδεια για τις νέες μητέρες. Τα εθνικά συστήματα υγείας πρέπει να υποστηρίζουν τις γυναίκες σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και έπειτα, εξασφαλίζοντας άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Όμως, δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές θετικών διακρίσεων, καθώς εισάγουν στρεβλώσεις που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα θα ήθελαν να επιλύσουν. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα ποσοστά της ανεργίας ανήλθαν σε δυσβάστακτα επίπεδα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. H απασχόληση δεν έχει ανακτήσει ακόμη τα ποσοστά που παρουσίαζε πριν από την κρίση. Κατά συνέπεια, ο αριθμός των οικογενειών που εξαρτώνται οικονομικά από την εργασία των γυναικών αυξάνεται διαρκώς.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε διάκριση -θετική ή αρνητική- μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επιδιώκουμε την πλήρη ισότητα ευκαιριών, την μόνη πραγματική ισότητα που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας. Μπορούμε όμως να διασφαλίσουμε ότι τις αρχές αυτές και τις αξίες μας θα τις ασπαστούν και όσοι έρχονται απρόσκλητοι στην Ευρώπη από χώρες που η γυναίκα θεωρείται υποδεέστερη και απλά αντικείμενο;"