Λ. Φουντούλης: Οι Η.Π.Α. είναι αυτές που παραβιάζουν την συμφωνία με το Ιράν

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 - 17:34

Στην πρόσφατη συζήτηση της Ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την τύχη της σχετικής συμφωνίας, έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Σε αυτήν, κατήγγειλε τις Η.Π.Α. πως είναι εκείνες που υπαναχωρούν από την συμφωνία που έχουν υπογράψει ενώ η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν την τηρεί απόλυτα. Επίσης κατηγόρησε και τον Πρόεδρο της Γαλλίας για την στάση του και ζήτησε να σταματήσουν οι επιθετικές παρεμβάσεις των Δυτικών χωρών στον υπόλοιπο κόσμο.

Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

"Η στάση των Δυτικών και ειδικότερα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο θέμα της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν είναι απλώς απαράδεκτη. Πριν από δύο χρόνια όλα τα συμβαλλόμενα μέρη υπέγραψαν την συμφωνία μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις. Την συμφωνία αυτή το Ιράν μέχρι σήμερα εξακολουθεί να την τηρεί κατά γράμμα, χωρίς να έχει παραβιάσει κανένα σημείο της. Αντίθετα, οι Η.Π.Α. παραβιάζοντας πρώτες εκείνες την συμφωνία, επέβαλλαν πρόσφατα νέες κυρώσεις εναντίον του. Ακόμα και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Μακρόν, ζήτησε να συμπληρωθεί η συμφωνία με δύο νέα άρθρα.

Αυτό δείχνει πόση αξία έχει η υπογραφή των δυτικών κυβερνήσεων. Εάν δεν ήταν ικανοποιημένοι κάποιοι από την συμφωνία δεν έπρεπε εξαρχής να την υπογράψουν. Από την στιγμή όμως που την υπέγραψαν θεωρώ δεδομένο πως πρέπει να την σεβαστούν.

Το Ιράν δεν έχει δείξει πως προσπαθεί πλέον να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, ούτε πως αποτελεί κίνδυνο για τις χώρες της Δύσης. Κρίνω λοιπόν πως κάθε νέος περιορισμός αποσκοπεί απλώς στην εξυπηρέτηση των επεκτατικών σχεδίων των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους. Ας μην ξεχνάμε πως οι χώρες που αντιδρούν σε αυτήν την συμφωνία διαθέτουν ήδη πυρηνικά όπλα, ενώ οι Η.Π.Α. είναι η μοναδική χώρα που έχει χρησιμοποιήσει εν καιρώ πολέμου ατομικές βόμβες, εξαϋλώνοντας δύο πόλεις μαζί με όλους τους κατοίκους τους."