Λ. Φουντούλης: Εσείς δημιουργήσατε το σημερινό οικονομικό σύστημα

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 - 15:49

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έλαβε τον λόγο στην πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και ειδικότερα στην συζήτηση σχετικά με τους τρόπους αμύνης εναντίον του κοινωνικού ντάμπινγκ. Στην παρέμβαση του κατηγόρησε τους ευρωπαίους πολιτικούς πως εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών και ζήτησε επιτακτικά την επαναφορά των δασμών και των συνοριακών ελέγχων.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

"Εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών και του μεγάλου κεφαλαίου, δημιουργήθηκαν οι συνθήκες εκείνες που επέτρεψαν την εγκαθίδρυση του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος και στο οποίο το κοινωνικό ντάμπινγκ δεν είναι απλά μια λάθος πρακτική. Είναι στην ουσία βασικό του τμήμα. Από την στιγμή που ακόμα και σήμερα επιδιώκετε τις ελεύθερες οικονομικές συναλλαγές, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, εξαφανίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις, είναι υποκριτικό να συζητάμε για τους τρόπους αντιμετώπισης του ντάμπινγκ.

Στην πραγματικότητα, αυτό που γίνεται εδώ είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης του ντάμπινγκ από τις εταιρείες συγκεκριμένων τρίτων χωρών, όπως η Ρωσσία και κυρίως η Κίνα, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα οι εταιρείες της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης. Αυτό αποδεικνύεται και από την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που έχει θεσμοθετήσει ουσιαστικά το κοινωνικό ντάμπινγκ με την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίου και ανθρώπων. Εμείς αντίθετα, ενδιαφερόμαστε για τον μέσο εργαζόμενο και επιχειρηματία. Ζητάμε την επαναφορά των δασμών σε προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται εκτός Ευρώπης και περιορισμούς στην διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών εντός αυτής. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να δώσουμε πίσω στον Λαό την χαμένη του αξιοπρέπεια."