Λ. Φουντούλης: Δεν αρκεί η συγγνώμη της Volkswagen

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 - 14:57

Στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο συζητήθηκε η συνέχεια του σκανδάλου της Volkswagen και η αποκάλυψη πως η εταιρία εκτελούσε πειράματα σε ανθρώπους και πιθήκους για να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις των εκπομπών των αυτοκινήτων. Τον λόγο έλαβε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, όπου και καταδίκασε τις αδιανόητες αυτές πρακτικές και ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων, αλλά και της Volkswagen συνολικά.

Ολόκληρη η παρέμβαση:

"Η συμβολή των αυτοκινήτων στην συνολική ρύπανση της ατμόσφαιρας ανέρχεται σε 60% για το μονοξείδιο του άνθρακα, 30% για τα οξείδια του αζώτου, 50% για τους υδρογονάνθρακες και 3.5% για το διοξείδιο του θείου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα καυσαέρια εκπέμπονται στο ύψος αναπνοής του ανθρώπου, τα αυτοκίνητα κατατάσσονται στους μεγαλύτερους ρυπαντές της ατμόσφαιρας των πόλεων, με ποσοστό συμμετοχής 80-99%''. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της επιτροπής για τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα νέα οχήματα ως προς τους ρύπους δεν διστάζουν να παρουσιάζουν παραπλανητικά στοιχεία όπως έγινε με το πειραγμένο λογισμικό στο σκάνδαλο της Volkswagen τον Σεπτέμβριο του 2015. Και δεν σταματούν εκεί.

Σύμφωνα με το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, θέλοντας να αποδείξουν ότι οι ντιζελοκινητήρες δεν είναι επικίνδυνοι, οι όμιλοι Volkswagen, Daimler και BMW χρησιμοποιούσαν όχι μόνο πιθήκους αλλά και ανθρώπους σε πειράματά τους με στόχο να διαπιστώσουν αν τα καυσαέρια των ντιζελοκινητήρων είναι επιβλαβή στα... πρωτεύοντα θηλαστικά. Δεν αρκεί η συγγνώμη που ζήτησε η Volkswagen και το Ινστιτούτο Αναπνευστικών Μελετών έπειτα από την απίστευτη αυτή αποκάλυψη. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο αυτό."