Λ. Φουντούλης: Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις παράνομες πολιτικές διώξεις και τις φυλακίσεις δεν γίνονται ούτε στο Μπαγκλαντές!

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 - 18:32

Δυναμική παρέμβαση έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, κος Λάμπρος Φουντούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαγκλαντές.

Όπως επισήμανε ο κος Φουντούλης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τις πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην άλλη άκρη της γης, αλλά ταυτόχρονα αδιαφορεί παντελώς για την ωμή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των -παράνομα προφυλακισμένων και διωκόμενων- Ελλήνων Εθνικιστών. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία: 

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα συζητάμε και θα ψηφίσουμε σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαγκλαντές. Δε θα διαφωνήσει κανείς ότι παρά την όποια πρόοδο στην ανάπτυξη της χώρας, τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται κατάφωρα από τις δυνάμεις ασφαλείας. Εξαφανίσεις ατόμων, καταδίκες σε θάνατο από μια μεροληπτική δικαιοσύνη, διώξεις και εκφοβισμοί αντιβαίνουν στις αρχές της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Ο Αρχηγός του 3ου σε δύναμη πολιτικού κόμματος συνελήφθη χωρίς άρση της ασυλίας του και είναι έγκλειστος στη φυλακή μαζί με άλλους 6 βουλευτές του κόμματός του. Στη σύζυγό του, επίσης βουλευτή, της επιτρέπουν να επισκέπτεται το σύζυγό της μόνο 1 φορά το μήνα. Άλλοι 3 βουλευτές είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, σε 2 απαγορεύεται να μιλούν σε πολιτικές συγκεντρώσεις ενώ σε όλους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η κυβέρνηση και κάποιοι επίορκοι δικαστικοί έστησαν μια σκευωρία βασιζόμενοι στην εγκληματική ενέργεια ενός ατόμου που απλά δήλωσε ως μέλος του κόμματος. Εντελώς αντιδημοκρατικά διεκόπη η χρηματοδότηση του κόμματος και χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική οργάνωση χωρίς να έχει υπάρξει καν δίκη.

Όμως αγαπητοί συνάδελφοι όσα σας περιέγραψα δυστυχώς δε συμβαίνουν στο Μπαγκλαντές αλλά στη χώρα μου την Ελλάδα, και στο κόμμα μου το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και αποφυγής της επερχόμενης εκλογικής συντριβής τους, η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εντελώς ενάντια σε κάθε αρχή κράτους δικαίου φυλάκισαν, στραγγάλισαν οικονομικά, φίμωσαν και διαπόμπευσαν με ψεύτικες κατηγορίες ένα πολιτικό κόμμα που απλά πιστεύει ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη τύχη από αυτή που τους επιφύλαξαν όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα στο παρελθόν.