Λ. Φουντούλης: Απλά θέλετε να διασφαλίσετε τους μισθούς σας

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 - 18:35

Συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις ευρωκοινοβουλίου και επιτροπής διεξήχθη στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργου, όπου και παρενέβη ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Κατηγόρησε τους ευρωπαίους πολιτικούς πως απλά επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μερικούς μισθούς παραπάνω για τους επιτρόπους, ενώ ταυτόχρονα μια επιτροπή αποτελούμενη από διορισμένους θα επιρρεάζει καθοριστικά τις ζωές των Πολιτών.

Ολόκληρη η παρέμβαση:

"Αναρωτιέμαι, τι ακριβώς προσπαθεί να επιτύχει, τόσο η επιτροπή όσο και το ευρωκοινοβούλιο με την πρόταση αυτή. Διότι δεν βλέπω κανένα πραγματικό νόημα, καμία ουσία. Μόνο δύο πράγματα έχω να επισημάνω και νομίζω πως θα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα του Ευρωπαίους Πολίτες. Αρχικά, πως η εκλογή του προέδρου της επιτροπής, μόνο κατ’ όνομα είναι δημοκρατική, ενώ στην πράξη είναι απλά έγκριση του διορισμού του.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τους υπολοίπους επιτρόπους, μιας και αυτοί δεν χρειάζεται καν να είναι έστω υποψήφιοι ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες βέβαια προασπίζεται με πάθος η Ένωση. Ας μην κοροϊδεύουμε λοιπόν τους Ευρωπαίους, κάποιοι διορισμένοι θα συνεχίσουν να επιρρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις ζωές τους.

Τέλος, ένα ακόμη σημείο ενδεικτικό της λογικής που επικρατεί στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι το γεγονός πως σπεύδετε να καταργήσετε την υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για όποιον επίτροπο -παραδόξως- θέλει να τεθεί έστω μια φορά υπό την κρίση των Πολιτών και να είναι υποψήφιος σε ευρωπαϊκές εκλογές. Διασφαλίζετε έτσι πως θα συνεχίσει να απολαμβάνει τον μισθό του, αλλά αδιαφορείτε ταυτόχρονα και για την καταφανή σύγκρουση συμφερόντων, μιας και θα συνεχίσει να ασκεί τα εκτελεστικά του καθήκοντα εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Συγχαρητήρια!"