Γ. Επιτήδειος: Οι Εθνικιστές διώκονται για τις Ιδέες τους - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014 - 15:11

Κατά την συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το αν θα γίνει ανάκληση της προσωρινής αποφυλακίσεως, για λόγους υγείας, του Σέρβου Εθνικιστή Βόισλαβ Σέσελι ο Ευρωβουλευτής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, παρενέβη και παρομοίασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτός με εκείνον των παράνομα φυλακισμένων, Αρχηγού, βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.


Ακολουθεί το κείμενο:

Σε λίγη ώρα θα κληθούμε να αποφασίσουμε για την τύχη του Δρ. Σέσελι, ενός ανθρώπου ο οποίος έχει παραμείνει 12 χρόνια στην φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος όχι για το όσα έπραξε αλλά για το όσα είπε, δηλαδή για τις Ιδέες του.

Έχετε διανοηθεί ποτέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να καταδικασθεί ο αρχηγός του κόμματος με το οποίο έχετε εκλεγεί χωρίς να έχει διαπράξει αδίκημα; Θα μου απαντήσετε "Όχι" γιατί αυτό δεν είναι δημοκρατία. Οι Έλληνες εθνικιστές όμως δυστυχώς θα σας απαντήσουμε "Ναι". Διότι εδώ και 14 μήνες ο Αρχηγός, 6 βουλευτές και στελέχη του κόμματος μας βρίσκονται άδικα και παράνομα στην φυλακή όχι διότι διέπραξαν κάτι κακό, όχι διότι είπαν κάτι κακό αλλά απλώς επειδή οι πολιτικοί τους αντίπαλοι δεν έχουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν με πολιτικά επιχειρήματα τα δικά τους επιχειρήματα.

"Δικαστική αυθαιρεσία κατόπιν κυβερνητικής εντολής" θα μου πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας. Δυστυχώς τα δημοκρατικά κράτη, όταν το επιβάλλουν πολιτικές σκοπιμότητες, παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ίσως και χειρότερο, από των ολοκληρωτικών κρατών τα οποία εμείς καλώς καταδικάζουμε.