Ερώτηση του Στρατηγού Γεώργιου Επιτήδειου σχετικά με το νέο κύμα συλλήψεων δημοσίων υπαλλήλων από τον Ερντογάν

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017 - 12:47

Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου:  Νέο κύμα συλλήψεων δημοσίων υπαλλήλων από τον Ερντογάν

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με το νέο κύμα συλλήψεων δημοσίων υπαλλήλων από τον Ερντογάν.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Οι τουρκικές αρχές ζήτησαν τη σύλληψη 139 εργαζόμενων σε δήμους της Άγκυρας και δύο υπουργεία στο πλαίσιο της έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, για το οποίο κατηγορείται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν.
Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σήμερα εναντίον 60 υπαλλήλων στο δημοτικό συμβούλιο της Άγκυρας, 19 σε περιφερειακά συμβούλια, 30 εργαζόμενων στο υπουργείο Ανάπτυξης και 30 εργαζόμενων στο υπουργείο Παιδείας, μετέδωσε το CNN Turk.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Ανατολή, οι εργαζόμενοι στον δήμο, κάποιοι από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί, χρησιμοποιούσαν το ByLock μια εφαρμογή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, οι τουρκικές αρχές έχουν διατάξει τη φυλάκιση 50.000 ανθρώπων, που αναμένουν να δικαστούν, και έχουν αποπέμψει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150.000 δημόσιους υπαλλήλους, από στρατιώτες και αστυνομικούς ως δασκάλους.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Θεωρεί ότι τα προαναφερθέντα γεγονότα συνάδουν με ένα κράτος δικαίου και μία δημοκρατία;
Έχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με το πότε ο Τούρκος Πρόεδρος θα σταματήσει τις διώξεις;
Με βάση τα πιο πάνω και δεδομένου ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία αυξάνονται διαρκώς αντί να μειώνονται προτίθεται διακόψει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας καθώς και την χρηματοδότηση της;