Ερώτηση Στρατηγού Συναδινού προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί “Μακεδονικής” γλώσσας

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 - 13:22


Την 14 Οκτωβρίου 2014, ο Ευρωβουλευτής του Λαικού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός κ. Ελευθέριος Συναδινός, απέστειλλε την κάτωθι γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντως (απάντηση εντός τριών εβδομάδων):

'Σε επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ(1) που αφορά στον κατάλογο των γλωσσών των υποψήφιων προς ένταξη χωρών, αναγράφεται η "μακεδονική" γλώσσα στη σλάβικη (κυριλλική) της γραφή. Γνωρίζετε ότι: Το θέμα της ονομασίας της FYROM είναι προς διαπραγμάτευση υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Ο κωδικός σύντμησης της FYROM είναι υπό καθορισμό. Οι πρόγονοι τους (Σλάβοι) κατοίκησαν την περιοχή που βρίσκονται σήμερα, μόλις τον 7ο αι. μΧ., ενώ ο Ελληνικός πολιτισμός της Μακεδονίας χρονολογείται εδώ και 4.000 χρόνια. Σε καμία ανασκαφή από Έλληνες και ξένους αρχαιολόγους δε βρέθηκε επιγραφή σε "μακεδονική" γλώσσα (κυριλλικούς χαρακτήρες), παρά μόνο σε αρχαία Δωρική (Ελληνική) διάλεκτο.

Μαρτυρίες αρχαίων ιστορικών (και σύγχρονων), όπως ο Στράβων, ο Πολύβιος, ο Πλούταρχος και ο Ηρόδοτος αναγνωρίζουν την Ελληνικότητα των Μακεδόνων και της γλώσσας τους, ενώ αρχαίοι Μακεδόνες επιστήμονες, όπως ο Αριστοτέλης, ο Καλλισθένης, ο Νικόμαχος, ο Πρωταγόρας έγραφαν τα συγγράματά τους στα Ελληνικά. Οι Μακεδόνες, όπως οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσσαλοί, οι Ηπειρώτες, οι Θράκες κτλ ανήκαν στο αρχαίο Ελληνικό έθνος και δεν αποτελούσαν ξεχωριστή εθνική οντότητα.

Προτίθεται η επιτροπή και μέχρι εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, να λάβει μέτρα ώστε να διορθωθεί η λάθος καταχώριση; (1) http://publications.europa.eu/code/pdf/370000en.htm"

Η θέση του Λαικού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη: ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ