Ερώτηση Στρατηγού Συναδινού περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων και διαρροής απόρρητου ανακριτικού υλικού στις διώξεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 - 17:33

Την 15 Οκτωβρίου 2014, ο Ευρωβουλευτής του Λαικού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός κ. Ελευθέριος Συναδινός, απέστειλλε την κάτωθι γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή:

Στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος Ελλήνων Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατά παράβαση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση επισύναψαν στη δικογραφία αυτούσιο το περιεχόμενο των πειστηρίων που είχαν κατασχεθεί (κινητά τηλέφωνα και Η/Υ), δηλαδή  εκτός από τα στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνιστούν αποδεικτικά μέσα για την ποινική δίωξη, επισύναψαν και δεδομένα που αφορούν αμιγώς την νόμιμη πολιτική δράση των κατηγορουμένων (βίντεο, φωτογραφίες, άρθρα, κείμενα, μηνύματα κλπ.), καθώς και την προσωπική, οικογενειακή ακόμα και την ερωτική ζωή αυτών. Οι κατηγορούμενοι έχουν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί γραπτώς στους αρμόδιους ανακριτές, το επίμαχο υλικό όμως εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Παρατηρήθηκε επίσης συστηματική διαρροή ανακριτικού υλικού εκ μέρους των δικαστικών αρχών προς τα ΜΜΕ. Το υλικό αυτό παρουσιάζεται με επιλεκτικό τρόπο και με μόνο στόχο τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων σχετικά με τις πράξεις και την προσωπικότητα των κατηγορουμένων, καταστρατηγώντας βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας αυτών. Οι πράξεις αυτές παραβιάζουν τη μυστικότητα της ανάκρισης και το υπηρεσιακό απόρρητο.

Προτίθεται η Επιτροπή και τα θεσμικά όργανά της να προβούν στις, κατά αρμοδιότητα τους, ενέργειες αποκατάστασης της παραβίασης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των Κοινοτικών οδηγιών, από μέρους των συγκεκριμένων δικαστικών αρχών της Ελλάδας;

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΕΥΕΛΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ "ΤΥΦΛΗ" ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ...