Ερώτηση Στρατηγού Συναδινού για αλβανικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδος

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 - 13:21

Την 21 Οκτ 2014 ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, υπέβαλλε την κάτωθι ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή, που αφορά στην επίδειξη αλυτρωτικών προθέσεων, εκ μέρους της Αλβανίας.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΩΡΑΣ - ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ

Στις 14 Οκτωβρίου 2014 στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας- Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016 η Αλβανία, μία υποψήφια προς ένταξη Χώρα, προέβη σε  μία προκλητική ενέργεια (1) προβολής των διεκδικήσεών της εναντίων Χώρας-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και δύο επίσης υποψήφιων προς ένταξη Χωρών, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Εξετάζεται ως ενδεχόμενη, στο περιστατικό, η εμπλοκή του αδερφού του νυν Πρωθυπουργού της Αλβανίας. Στη συνέχεια, η ενέργεια αυτή πυροδότησε αλλεπάλληλες ακραίες καταστάσεις σε χωριά εντός της Αλβανίας με Ελληνικής καταγωγής πληθυσμό (χωριό Δερβιτσάνη).

Η Αλβανία μόλις πριν λίγους μήνες έλαβε το χρίσμα της υποψηφίας προς ένταξη Χώρας και η συγκεκριμένη ενέργεια σε συνδυασμό με προηγούμενα, ανάλογης φύσης περιστατικά, δηλώνουν την έξαρση του αλβανικού αλυτρωτισμού και αποτυπώνουν τις πραγματικές επιδιώξεις της.

Ποιες ενέργειες προτίθεται η Επιτροπή να λάβει απέναντι σε αυτή την δήλωση-πρόκληση των αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Αλβανών η οποία καλλιεργεί και υποκινεί Εθνοτικό μίσος εναντίον των όμορων προς αυτούς Κρατών;

Θα συνεχίσει η Αλβανία να υφίσταται ως υποψήφια προς ένταξη Χώρα παρότι υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας;