Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για παρεμβάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 - 00:56

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος με θέμα τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για παρεμβάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Σε ομιλία του σε τελετή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις 29/01/2019 ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απείλησε ευθέως δύο κράτη - μέλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Καμιά από αυτές δεν είχε αποτέλεσμα, όλοι να γνωρίζουν ότι η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα πει ‘ναι’ σε κανένα τετελεσμένο, η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα πει ‘ναι’ σε καμιά λύση στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, στην οποία δεν συμμετέχει η ίδια, είτε αφορούν σε θέματα οικονομίας, είτε στρατιωτικά, είτε ασφαλείας, είτε αμυντικά. Σε αυτό το θέμα είμαστε πολύ αποφασισμένοι.»

Ερωτάται η Επιτροπή:

Θεωρεί ότι οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ εμπίπτουν στα πλαίσια καλής γειτονίας;

Αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκία αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου;

Θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις όλες επιθετικές της ενέργειες εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας;