Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου σχετικά με την προετοιμασία της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017 - 12:55

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την προετοιμασία της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Έντονη  είναι η ανησυχία σχετικά  με  την ετοιμότητα της χώρας μας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές, αφού τα χρόνια προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση απειλούν τα δάση μας για μια ακόμη χρονιά. Θύμα της είναι και ο μηχανισμός δασοπροστασίας, καθώς υπολογίζεται ότι μόνο το 50% των αναγκών του καλύπτονται για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής προστασίας που υλοποιούν οι δασικές υπηρεσίες. Το ήδη αποδυναμωμένο Πυροσβεστικό Σώμα (ΠΣ) θα στερηθεί φέτος 700 περίπου πυροσβεστών, οι οποίοι θα μετατεθούν στα περιφερειακά αεροδρόμια και τους σταθμούς των νέων εθνικών οδών, χωρίς να αναπληρωθεί το κενό από νέους συναδέλφους τους.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Λαμβανομένου υπόψη ότι οι πυρκαγιές στα δάση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε καλοκαίρι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, τι είδους βοήθεια μπορεί να παράσχει στην κατεστραμμένη από τα μνημόνια Ελλάδα ούτως ώστε να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές;