Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου σχετικά με την καταστροφή της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017 - 12:57

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την καταστροφή της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα ελληνική εφημερίδα σχετικά με την παρούσα κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας που επικρατεί στην χώρα μας, η κατάσταση που περιγράφεται είναι τραγική.
Συγκεκριμένα τα τελευταία δύο χρόνια μειώθηκαν κατά επτάμισι χιλιάδες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία λόγω των όρων των μνημονίων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα ενώ τρεις χιλιάδες ασθενείς χάνουν την ζωή κάθε χρόνο από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Ένας ασθενής πρέπει να περιμένει τέσσερεις μήνες για να λάβει θεραπεία ακτινοβολίας στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας και για πολλές άλλες θεραπείες ακόμα και τον διπλάσιο χρόνο.
Τα προβλήματα που περιγράφονται πιο πάνω είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην δημόσια υγεία της Ελλάδας και είναι όλα επακόλουθα των πολιτικών λιτότητος που επέβαλαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Γιατί ανέχεται αυτή την ανεπίτρεπτη για κράτος-μέλος της ΕΕ κατάσταση;
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ούτως ώστε να ενισχύσει τον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα;