Ερώτηση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Κράτος μέλος της ΕΕ απειλείται με ευρωπαϊκής κατασκευής άρματα

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 - 00:53

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος  Επιτήδειος με θέμα την παραλαβή των αρμάτων μάχης Leopard 2A4 από τις κατοχικές δυνάμεις.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Η παραλαβή των αρμάτων μάχης Leopard 2A4, γερμανικής κατασκευής και προέλευσης, από το ψευδοκράτος, συνιστά ποιοτική αναβάθμιση των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο. Η Κύπρος, ένα κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απειλείται από την Τουρκία και το ψευδοκράτος, με ευρωπαϊκής κατασκευής άρματα μάχης.

Παράλληλα διαφαίνονται για ακόμη μία φορά οι προθέσεις της Άγκυρας και του ψευδοκράτους περί μη επίδειξης καλής θελήσεως για επίλυση του Κυπριακού.  Η Τουρκία κατ' επανάληψη παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, κατέχει παράνομα το 37% του εδάφους της, απειλεί με χρήση βίας στην περίπτωση, που η Κύπρος, αξιοποιήσει τον ορυκτό της πλούτο. Και τώρα η αιχμή δόρατος της απειλής θα είναι άρματα μάχης Ευρωπαϊκής κατασκευής.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια η άποψη της για την παραλαβή των Leopard 2A4 από τις κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο;

Γνώριζε η Γερμανία ότι αυτά τα άρματα που πώλησε στην Τουρκία θα καταλήξουν στο έδαφος ενός μη αναγνωρισμένου διεθνώς κράτους;

Θα ζητήσει να επιβληθεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, εμπάργκο πωλήσεων όπλων προς την Τουρκία η οποία υποστηρίζει τις παράνομες δραστηριότητες του ψευδοκράτους οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη;